cultura

Setembre obri les portes a les festes Estellés arreu del País Valencià

Pobles, viles i ciutats valencians organitzen homenatges al poeta de Burjassot durant aquest mes

En tocar els primers dies del mes de setembre, les associacions culturals, grups i entitats ciutadanes escampades per les comarques del País Valencià, anuncien les festes Estellés, en homenatge al poeta de Burjassot i dins de l'aniversari del seu traspàs.

D'aquesta manera, diverses activitats de caràcter cultural, lectures de poemes, recitals i concerts, ocuparan places i carrers valencians per tal de recordar la figura i l'obra del “fill del forner”.

Alaquàs, Benaguasil i l'Alcúdia

La primera localitat que ha fet arribar la convocatòria és la vila d'Alaquàs. Ha previst per a hui dimecres a partir d eles 19,30 hores, un espectacle de poesia i música adreçat als més menuts a la plaça de Sant Roc.

Per a les 21,30 i en el mateix indret, està convocat el sopar popular a la fresca que conclourà amb un recital obert de poemes de Vicent Andrés Estellés a càrrec dels assistents. En acabant, hi ha concert del grup “The brut of cat”.

Quan a Benaguasil, hui mateix a les 20 hores s'inaugurarà una placa ceràmica a l'entrada de Consolat de Mar, obra de l'artista Karine Pascual. Es tracta d'una composició amb els versos que el poeta dedica a Benaguasil dins de la seua obra magna, “Mural del País Valencià” .

Seguidament, es llegiran algunes poesies i els membres del Cor de l'Eliana interpretaran, entre altres cançons, dos poemes emblemàtics del poeta de Burjassot, “Els amants” i “Assumiràs la veu d'un poble”. Després es compartirà una senzilla picadeta a la fresca.

La vila de l'Alcúdia ja va fer aquesta mateixa manifestació cultural en la nit d'ahir dimarts 3 de setembre i hom espera que a partir d'aquesta setmana, siguen nombrosos pobles valencians els que organitzen activitats de semblant factura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

Yung Rajola publica ‘Em tornes boig’, un tema inspirat en el pop electrònic dels anys 2010

Barcelona
MÚSICA

Gilberto Santa Rosa: la salsa autèntica

sant feliu de guíxols
Anna Rosa Cisquella, Joan Lluís Bozzo, Miquel Periel
el "triumvirat" històric de Dagoll Dagom

“No trobaràs cap Netflix que els interessi "La memòria dels Cargols”

Barcelona
Música

Els interludis florals d’Orella d’Ós

matadepera
música

El Cruïlla obre quatre dies de música i comèdia al Parc del Fòrum

barcelona
cultura

L’antiga muralla medieval de Sant Francesc de Valls rep 2,8 milions dels fons europeus

valls
crònica

El lloc ideal perquè parlin i cantin les iaies

VILAÜR
música i salut

Els projectes ‘Vibrem’ i ‘A tocar’ utilitzen la música com element terapèutic

Girona
Cultura

Mor Bruno Zanin, protagonista d’‘Amarcord’ (1973) de Federico Fellini