cultura

Setembre obri les portes a les festes Estellés arreu del País Valencià

Pobles, viles i ciutats valencians organitzen homenatges al poeta de Burjassot durant aquest mes

En tocar els primers dies del mes de setembre, les associacions culturals, grups i entitats ciutadanes escampades per les comarques del País Valencià, anuncien les festes Estellés, en homenatge al poeta de Burjassot i dins de l'aniversari del seu traspàs.

D'aquesta manera, diverses activitats de caràcter cultural, lectures de poemes, recitals i concerts, ocuparan places i carrers valencians per tal de recordar la figura i l'obra del “fill del forner”.

Alaquàs, Benaguasil i l'Alcúdia

La primera localitat que ha fet arribar la convocatòria és la vila d'Alaquàs. Ha previst per a hui dimecres a partir d eles 19,30 hores, un espectacle de poesia i música adreçat als més menuts a la plaça de Sant Roc.

Per a les 21,30 i en el mateix indret, està convocat el sopar popular a la fresca que conclourà amb un recital obert de poemes de Vicent Andrés Estellés a càrrec dels assistents. En acabant, hi ha concert del grup “The brut of cat”.

Quan a Benaguasil, hui mateix a les 20 hores s'inaugurarà una placa ceràmica a l'entrada de Consolat de Mar, obra de l'artista Karine Pascual. Es tracta d'una composició amb els versos que el poeta dedica a Benaguasil dins de la seua obra magna, “Mural del País Valencià” .

Seguidament, es llegiran algunes poesies i els membres del Cor de l'Eliana interpretaran, entre altres cançons, dos poemes emblemàtics del poeta de Burjassot, “Els amants” i “Assumiràs la veu d'un poble”. Després es compartirà una senzilla picadeta a la fresca.

La vila de l'Alcúdia ja va fer aquesta mateixa manifestació cultural en la nit d'ahir dimarts 3 de setembre i hom espera que a partir d'aquesta setmana, siguen nombrosos pobles valencians els que organitzen activitats de semblant factura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.