cultura

MEMÒRIA

Mor l'artista i actor Pep Estivill als 60 anys

Va ser un dels actors del grup de teatre TEI de Sant Marçal

L'artista i actor Pep Estivill va morir de manera sobtada la matinada de l'1 de desembre al seu domicili de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà), als 60 anys. Estivill, artista autodidacte, va venir a parar a Girona l'any 1974 i va passar a ser membre actiu del grup de teatre gironí TEI de Sant Marçal, en què es va formar com a actor, escenògraf i cartellista. Durant més de catorze anys va interpretar papers de teatre, fins que per motius de salut va deixar la seva activitat teatral, va abandonar les comarques gironines i es va retirar al seu poble natal, l'Espluga de Francolí, on es dedicava a pintar i escriure.

Es pot considerar que Pep Estivill va ser un dels millors actors de l'escena gironina dels anys setanta i vuitanta. Es caracteritzava pel fet de ser un intèrpret molt intuïtiu, natural i, fins i tot, genial o vorejant la genialitat.

Fonamentalment va treballar sota la direcció de Pep Cruz en obres d'autors d'avantguarda del moment com Jean Genet (Les criades, El balcó) i Michel de Geldherode (Hop siñor, L'Escorial, L'estrany genet), i en els muntatges Les bruixes de Llers i el sabater d'Ordis de Carles Fages de Climent i Josafat de Prudenci Bertrana, a més de l'òpera La serva padrona de Pergolesi. També va actuar en la representació de Nice people al Poliorama.

Pep Cruz comentava ahir que Pep Estivill era un actor molt dotat per a la comèdia i, en conseqüència, com tots els bons actors, per al drama. També va tenir una participació molt activa en les campanyes de teatre als instituts de les comarques de Girona i en el Cicle de teatre breu català al Teatre Municipal de Girona. A més, va ser un dels titellaires del TEI a l'envelat que muntaven per Fires. Fins i tot va fer una petita incursió en el cinema en el film La punyalada de Jordi Grau. Pep Estivill era germà de Mariona i Quico Estivill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia