cultura

L'alcalde de Paterna vol protegir la vila romana per por a la Fiscalia

Ara els treballs que s'han de fer esdevenen més cars degut als anys d'abandó que les restes han patit

La tinent d'alcalde de Sostenibilitat, Maria Villajos, està donant-se presa ara per a aplicar mesures de protecció en la Vila Romana. Un comportament que és deu més a la por per una possible investigació de Fiscalia, després que Compromís denunciara l'abandó del jaciment i el seu lamentable estat de conservació. A totes llums, sembla clar que el PP actua a colp de denuncia en Fiscalia i no per l'interés de la ciutadania, en opinió de la coalició denunciant.

El consistori, després de donar llargues sobre la protecció del jaciment arqueològic que es troba en una parcel·la de SUMPA, assumirà subsidiàriament la neteja i protecció de les restes, per 93.000 euros més IVA, i la construcció de la tanca perimetral, per 103.382,34 euros més IVA. Tot per un preu final de 196.382,34 euros més IVA.

Uns diners que, en opinió de Compromís per Paterna, potser serien menys si les mesures de protecció i recuperació arqueològica s'hagueren aplicat ja fa temps, tal i com indicava l'arqueòleg municipal en un informe del 2011.

Ara hi ha dubtes, no obstant, sobre si realment s'inicien els treballs de neteja i protecció, i si es tanca la Vila Romana amb un mur perimetral. De moment l'únic cert és que la desídia, desinterés, incompetència i incapacitat del PP per a preservar el patrimoni, continua fent necessària la intervenció del Ministeri Fiscal per a que determine qui s'ha de fer càrrec de la protecció, restauració, conservació i musealització, així com determinar les responsabilitats legals de qui ha permés la degradació i l'abandó de la troballa arqueològica que explica l'origen romà de Paterna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia