cultura

literatura

El conte del farro, segons Pilarín Bayés i Irene Porxas

Editen un conte que explica la història de la farina de blat de moro, que és el símbol de la Vall de Bianya

Es presenta demà a la fira d'aquest municipi

Després del fajol de Batet, ara el farro. La farina de blat de moro és la protagonista d'un altre dels contes que l'olotina Irene Porxas dedica als conreus tradicionals de la comarca de la Garrotxa i que estan il·lustrats per la dibuixant Pilarín Bayés. Amb el títol El petit conte del farro, està ambientat a la Vall de Bianya i a la fira que aquest municipi dedica a aquesta farina.

De fet, l'infant que el protagonitza condueix el lector a través de la història local, des de l'època romana en què es va construir la via del Capsacosta fins a l'actualitat, presentant els espais més característics del municipi.

El farro, la poció màgica que dóna una força excepcional a qui la pren, és un dels arguments centrals. S'hi ofereixen també receptes culinàries amb el farro com a ingredient important.

El conte té un tiratge inicial de tres mil exemplars i es presenta demà durant la Fira del Farro de la Vall de Bianya. Irene Porxas i Pilarín Bayés en signaran exemplars a la fira. El petit conte del farro es podrà adquirir al preu de 7 euros i, posteriorment, es podrà trobar a les llibreries de la comarca de la Garrotxa, a l'Ajuntament de la Vall de Bianya, als supermercats Consum i a Olot Televisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.