Teatre

agenda d'autor / j.b

Idiota i desinhibit
Habitualment, la introducció d'un discapacitat té una vessant inequívocament social. D'altra banda, fer-se l'idiota a escena, depenent del grau de caricatura, pot ser també un element que pretén fer aflorar aquestes persones o, per contra, fer-ne una crítica mordaç. No és aquest cap dels motius del treball. Dos performers, l'un aparentment normal i l'altre amb una discapacitat física i mental, pugen a escena per fer coses estúpides, tot i que en cap moment treguin importància al tema. Amb el joc del teatre de l'absurd, mostren una veritat desacomplexada, que si pot semblar insultant, en realitat ha d'estar construïda des de la confiança i el respecte extrem.
Homenatge a l'idiota
Soren Evinson
‘Performers': Soren Evinson i Bernat de Gispert
Lloc i dia: Antic Teatre, fins diumenge.
Si el món fos un tomàquet madur
És un conte amb titelles que no falla en el viatge iniciàtic, aquella aventura per aprendre i experimentar, tan habitual entre els espectacles per a la canalla. Però el joc aquí és desmesuradament desacomplexat, amb molt de joc amb els espectadors i un escenari que es va desdoblant i convertint la parada de verdures en un castell molt particular. Més Tumàcat són un grup que vénen del teatre de carrer i l'animació i això es percep en aquest muntatge que retorna al Teatre Poliorama, novament.
PLANETA TUMÀCAT
Companyia Més Tumàcat
Direcció: David Laín
Intèrprets: Ricard Llatge i Frederic Bachs
Lloc i dia:Teatre Al Teatre Poliorama, a partir de les 12.30, tots els diumenges fins al 6 d'abril.
Un musical de (segona) joventut
La música de Sau es converteix en banda sonora d'una colla d'amics d'institut que volen provar els fruits prohibits, en aquesta arribada de l'estiu. De fons, una parella separada i una noia trista que miren d'animar les seves companyes. No són una banda de rock que fan de clònics dels músics reals, com s'ha pogut veure en altres muntatges (Hoy no me puedo levantar, Cop de rock o, fins i tot, tot i que tangencialment, Mamma mia) sinó uns joves que se senten identificats amb aquella música dels 80. Que és la dels pares dels joves d'avui. Un pont intergeneracional, una recuperació d'uns temes que van ser èxits en les revetlles amb tocadiscos.
Boig per tu
Música de Pep Sala
Direcció: Ricard Reguant
Intèrprets: Carla Mercader, Roger Burrull, Cristina Murillo, Joan Olivé, Lidia Ibáñez, Roc Olivé, Ferran González, Julia Creus, Pol Nubiala, Mónica Macfer, Òscar Monclús, Neus Pàmies, Arnau Lobo, Xènia Reguant.
Lloc i dia: Des d'avui i, d'entrada, fins al 6 d'abril, al Teatre Borràs.
EL TÚNEL DE BALKA
Enric Riu / Magda Polo
Al 2009, un artista plàstic, Miroslaw Balka, va realitzar un projecte artístic que convidava el visitant a entrar en un espai totalment negre, amb un túnel al fons. De les opinions que es deien va sorgir un llibre d'anotacions que, ara, és la matriu d'una òpera contemporània de 50 minuts. Per fer viable el projecte, amb l'Ensemble Otherness i tres cantants, es recullen aportacions de micromecenatge a http://www.potlatch.es/proyecto/200
Lloc i dia: 8 a l'11 de maig a la Fabra i Coats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia