cultura

Un pastisset enlluernador

Des dels títols de crèdit d'un film, la Pantera Rosa va passar a regnar en l'àmbit de la pastisseria industrial

El cromatisme del dolç ha fet que encara ara continuï endolcint els berenars

D'elements a priori insignificants apareixen idees de gran transcendència. També en el camp mediàtic. Hello Kitty, a tall d'exemple, va néixer per decorar un complement infantil i ha esdevingut un personatge amb vida pròpia. També tenim el cas de com una atracció de parc temàtic, Els pirates del Carib, es va convertir en una de les franquícies més rendibles de la cinematografia recent.

El que ja és força insòlit és que d'uns títols de crèdit es passi a un pastisset industrial. S'entén que la Pantera Rosa hagi generat còmics, cromos, joguines, samarretes i tota mena de marxandatge, però es fa difícil d'entendre el seu triomf en el món de la brioixeria industrial. Els Pantera Rosa, l'embolcall dels quals reprodueix la imatge del cèlebre dibuix animat, és un dolç de pa de pessic amb una fascinant cobertura de color rosa. El cromatisme i el personatge de referència que va ser molt popular entre la canalla –i també el públic adult– per la sèrie d'animació va fer que aquest producte de rebosteria industrial triomfés entre els seus contrincants, alguns també de la mateixa casa Bimbo, como ara els Bony, els Tigretón i els Bucaneros, o d'altres companyies, com ara el també el mític Búlgaro Cropán o el Phoskitos, al qual caldria afegir un producte que sempre ha fet ombra al Pantera Rosa, potser perquè a les mares els feia la sensació que tenia un aspecte molt més saludable que el que oferia el pastisset de rosa glamur: el Bollycao.

El Pantera Rosa fa varies dècades que es comercialitza i Bimbo n'ha tret una altra varietat: els Buenitos, que són aproximadament una rèplica en rosa, pel que fa a la forma, dels Donettes de la marca Donut.

El canvi d'estètica i de concepte entre els dibuixos animats dels anys setanta i els actuals també han modificat els hàbits infantils pel que fa a la brioixeria. El pastisset Dokyo, que és el que menja Doraemon, ha estat comercialitzat per Panrico, que, d'aquesta manera, també ha fet entrar el món del manga i l'anime en l'univers de la pastisseria industrial per a infants.

No obstant això, i tot i que els metges nutricionistes aconsellen l'entrepà tradicional enfront de les pastes industrials, encara ara, la Pantera Rosa és un dels recursos més utilitzats per resoldre els berenars infantils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia