El Tempir impulsa unes jornades de descoberta del patrimoni d'Elx
L'objectiu subjau en la revalorització del vessant lingüístic, històric, cultural i mediambiental
Desenes de persones participaren en la ruta “L'altre palmerar d'Elx” amb demostració de l'ofici de palmerer inclosa
L'Associació Cívica per la llengua a Elx, El Tempir, ha engegat una iniciativa amb l'objectiu de revitalitzar i recuperar el patrimoni del sud del país, sota el nom de “Redescobrim el patrimoni del sud valencià”.
Aquest diumenge passat , en el marc de les jornades, desenes de persones van participat en la visita guiada a “L'altre palmerar d'Elx”, un palmerar ben desconegut i conservat en molts casos en estat salvatge, on els participants van poder gaudir d'una demostració de l'ofici de palmerer i també van conèixer mots característics, lligats al lèxic de la palmera.
Durant la ruta, els assistents, van poder visitar els horts del Soto, La seca, Cent tafulles, d'Adsuar i l'hort del Terme.
Aquesta és la segona ruta que El Tempir organitza dins de les jornades per a redescobrir el patrimoni del sud valencià, la primera va ser el passat 23 de febrer sota el títol “El criptofondo. Paisatges amagats del Fondó d'Elx-Crevillent”.
La iniciativa compta amb el suport de l'Aula de la Ciència de la Universitat d'Alacant, del vicerectorat de Cultura I Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernàndez d'Elx i de l'Associació per al desenvolupament del camp d'Elx.
Josep-Enric Escribano, president de El Tempir, s'ha mostrat molt satisfet per la bona acollida i participació en les jornades que “tindran continuïtat amb noves convocatòries” i ha explicat que “per a nosaltres la llengua, la cultura, la història o el medi són un patrimoni indestriable pel qual treballem. Tot forma un conjunt que és el que ens dóna sentit com a poble, és per això que considerem important fer-lo visible i treballar per tal de recuperar-lo i revitalitzar-lo”.