cultura

L'exposició Girona, Temps de Flors arriba a la 59a edició i inclourà 185 projectes florals

Comença la setmana més gran per a la capital gironina

Un any més la mostra explora una fusió única en què el món cultural i el floral es donen la mà al llarg de nou dies

Va començar l'any 1954 de manera modesta a l'interior del Teatre Municipal de Girona i després de passar per Sant Pere de Galligants i Sant Domènec es va obrir a tota la ciutat a partir de l'any 1992. Aquesta extensió a pràcticament tots els racons del Barri Vell de la capital gironina ha comportat que la ciutat es converteixi en un referent turístic del mes de maig. Els estudis indiquen que cada any més de 200.000 visitants passegen per la Girona convertida en una expressió floral global.

La 59a edició se celebrarà entre el 10 i el 18 de maig i oferirà més de 185 projectes florals distribuïts en uns 145 espais de la ciutat. Així, 82 patis, 54 monuments i 9 jardins s'engalanaran amb les propostes artístiques i florals perquè els turistes, visitants i els mateixos gironins puguin veure una nova interpretació d'espais amb llarga tradició o cases emmarcades en la història més genuïna de la ciutat. Aquest any destaca per sobre de tot la reobertura de la Casa Pastors, just al davant de la majestuosa escalinata de la Catedral de Girona. En altres edicions, l'entrada del que fins fa poc temps era la seu de l'Audiència de Girona era un punt habitual del recorregut, però aquest any es fa un pas més enllà i es mostrarà una exposició d'artistes gironins que permetrà veure noves perspectives de la seu gironina. També en la vessant cultural, es podran visitar els soterranis de la Catedral amb les últimes descobertes. Un muntatge floral vertical a les escales de Sant Llorenç, una proposta al Palau Caramany o la reobertura de la cisterna de la Torre Gironella seran alguns dels altres espais que centraran l'atenció dels visitants. Un homenatge molt especial a Nelson Mandela al teulat dels Banys Àrabs serà visible des de l'exterior per a qui es vulgui estalviar les llargues cues habituals d'aquest punt del recorregut. Un projecte floral amb la llegenda de la Cocollona com a base al voltant de les cases sobre el riu Onyar o l'engalanament de les quatre rotondes d'entrada també seran focus de gran atracció per a tots els visitants de la mostra floral.

Un any més, l'exposició de flors explora una fusió única en què el món floral i el cultural es donen la mà al llarg dels nou dies del festival de les flors de Girona. Per això, la programació cultural cada cop guanya més pes i s'han programat fins a una seixantena de concerts amb els diferents festivals i cicles que s'organitzen aquestes dates. L'encapçala el festival A Cappella, que arriba a la seva tercera edició. La troballa del micvé o bany ritual feta recentment es donarà a conèixer als ciutadans que ho desitgin i l'art dels museus també sortirà fins a les botigues emblemàtiques.

L'edició d'aquest any també tindrà la seva part emotiva, ja que diverses activitats i actuacions recordaran Maria Cobarsí, una de les impulsores de l'exposició de flors, fa pràcticament seixanta anys, que va morir l'estiu passat a l'edat de 90 anys. Per això, els Amics de les Flors i els Amics de la Girona Antiga han preparat pel dimecres 14 de maig un acte de reconeixement per a la que durant tota la història de l'exposició de flors va ser una de les ànimes de la mostra, aportant idees i novetats que servissin per mantenir l'atracció dels visitants. Aquell dia s'ha previst fer un petit itinerari amb espelmes i bosses de paper al voltant de la Catedral. A més, en record seu, aquest any s'ha decidit obrir el despatx de la plaça dels Jurats des d'on Cobarsí coordinava el miler de voluntaris i resolia qualsevol entrebanc que sorgís. Deu dies en què l'hostaleria, el mercat del Lleó i els bars de nit també s'afegeixen a l'explosió floral de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CULTURA

Visites al campanar de Sant Fèlix de Sabadell per celebrar el tricentenari

sabadell
CULTURA

Durro enceta la festa del foc al Pirineu amb la baixada de falles

Durro
SÓNAR 2024

Entre clàssics gals i transgressors kenyans

BARCELONA

Revista centenària

Banyoles
Lluïsa Julià i Capdevila
Directora de la “Revista de Catalunya”

“Volem fer més visible la «Revista de Catalunya»”

Banyoles
“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”
Josep M. Roig Rosich
Historiador

“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”

Banyoles
Joan Villarroya Font
Historiador i autor del llibre “Mussolini contra Barcelona”

“Al darrere del bombardeig del 17 de març del 1938 hi havia Mussolini”

Badalona
música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona