cultura

Aquell ‘boom' dels anys setanta, aquest divendres al Cultura

El suplement d'El Punt Avui revisa les relacions de Gabriel García Márquez i Vargas Llosa amb el col·lectiu d'editors i intel·lectuals catalans de l'època

També repassa les novetats editorials, discogràfiques i cinematogràfiques

El suplement Cultura, que cada divendres es distribueix amb El Punt Avui, ofereix aquest setmana un reportatge de Valèria Gaillard sobre el llibre de Xavie Ayén Aquellos años del boom, en què revisa les relacions de Gabriel García Márquez i Vargas Llosa entre ells i amb el col·lectiu d'editors i intel·lectuals catalans de l'època.

També es pot llegir la llarga anàlisi que fa Xavier Ibáñez de l'assaig de Jordi Sales La captivitat inadvertida i l'avançament editorial de l'assaig antropològic de Bienve Moya Cada dia és festa, sobre les tradicions catalanes.

D'articles d'opinió, en podem llegir els de David Castillo, Vicenç Pagès, Arnau Puig, Ada Castells, el lingüista David Paloma, Xavier Cortadellas, Miquel de Palol i la carta de comiat que Ignasi Riera dedica a Francesc Vallverdú.

Pel que fa a crítiques, Xavier Serrahima recomana els contes de Vassili Grossman, Repòs etern i altres narracions; Ferran Aisa comenta l'assaig de Rafel Vallbona, De contents a enganyats; Òscar Montferrer critica la novel·la La botiga vintage Astor Place; D. Sam Abrams valora la poesia d'Àngel Terron; Lluís Llort escriu sobre els contes pòstums d'Edward Bunker; Xavier Ferré explica la biografia del pintor Josep Tapiró; Jaume Vidal fa les recomanacions de còmic de la setmana; Jordi Llavina comenta el darrer poemari de Víctor Obiols; i Jordi Capdevila lloa la novel·la El professor de Coïmbra, de Frances Planas.

En l'apartat de música, Guillem Vidal ha entrevistat Marina Rossell, que publica el segon disc dedicat a Moustaki.

En teatre, Jordi Bordes explica les noves apostes de la sala Barts, La llamada i Cabaret Victòria, a més de signar la crítica dedicada a New Order, de Sergi Pompermayer.

En cinema, podem llegir les crítiques de films com ara Amanece en Edimburgo, Un cuento francés, New World i La jaula dorada, signaes de Àngel Quintana i Imma Merino.

Eva Pomares ens parla de l'exposició Embarrats, que es fa a Tàrrega. Marta Membrives descriu l'espectacle Les noces d'August i Lívia, a Badalona. Carina Filella recomana la biografia del músic tarragoní Pere Godall. Xavier Castillón escriu sobre l'onzè Festival de la Veu que té lloc a Banyoles.

Com sempre, tanca el suplement la secció d'art amb articles de Montse Frisach (sobre l'artista García Sevilla), Maria Palau (sobre l'artista Beneyto) i Pilar Parcerisas (sobre Jaume Xifra).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.