cultura

Repàs de la història de fa 650 anys a Montsoriu

Cap de setmana de recreacions, teatre i visites en record de Bernat II de Cabrera

Avui i demà el castell de Montsoriu farà un repàs de la història del país de fa 650 anys, concretament a la figura del vescomte Bernat II de Cabrera (1298-1364). Hi haurà recreacions, visites guiades, la inauguració d'una exposició i la presència de representants de les institucions i del patronat del castell de Montsoriu.

Tant avui com demà hi haurà visites guiades, i, a la tarda, hi haurà la representació de Retaule de Bernat II, vescomte de Cabrera, a càrrec de Montcabrera Teatre i dirigida per Rafael Aguilar. Al pati d'armes avui a la tarda hi seran el secretari general de la Fundació Casa Ducal Medinaceli, Pablo Hohenlohe, que ostenta el títol de vescomte de Cabrera, i el director general de Patrimoni Cultural del govern, Joan Pluma.

Demà hi haurà recreacions medievals al recinte jussà a càrrec del grup Alma Cubrae, l'actuació dels flabiolaires d'Arbúcies i balls tradicionals amb tres grups de Sant Feliu de Buixalleu: Esbart dansaire, Pica-soques i Tirabou.

Cap de l'Armada Reial

Bernat II de Cabrera va ser el cap suprem de l'Armada Reial i un personatge clau en la guerra contra els genovesos en les campanyes de Sardenya i en la victòria naval de Port del Comte (1353). Va ser l'organitzador de la marina catalana amb la redacció de les Ordinacions del fet de la mar.

Conseller principal del regnat de Pere III el Cerimoniós, Bernat II de Cabrera va tenir un mal final i va ser decapitat a la plaça del mercat de Saragossa el 26 de juliol de 1364.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia