cultura

Mascarell exalça el valor del patrimoni del Montseny

El conseller de Cultura va ser ahir a Arbúcies en la celebració de l'ingrés a la Unesco del catàleg del llegat immaterial de la zona

Més de 150 persones i entitats han treballat en l'inventari

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va destacar ahir l'“enorme valor i el rigor metodològic” de l'inventari del patrimoni cultural immaterial del Montseny, que va vaticinar que servirà de referència per a altres projectes que s'emprenguin a Catalunya. “Estem recollint la singularitat del nostre país”, va subratllar el conseller, que no va voler faltar a la festa de celebració de la inscripció del projecte Metodologia per a l'inventari del patrimoni cultural immaterial a les reserves de la biosfera: l'experiència del Montseny al registre de millors pràctiques de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. L'ingrés d'aquest treball, en el qual van participar entre el 2009 i el 2011 més de 150 voluntaris i entitats de la zona, data del 4 de desembre de 2013, però ahir es va voler reconèixer la feina dels implicats en una jornada festiva i de divulgació que es va aprofitar per presentar també un web amb els resultats de la recerca. Aquest espai virtual estructura els 234 elements inventariats en cinc categories: tradicions i expressions orals; arts de l'espectacle; pràctiques socials, rituals i festives; coneixement i usos de la natura i l'univers, i tècniques artesanals i tradicionals. En aquestes categories s'inclouen des de llegendes fins a dites i refranys, passant per endevinalles, cançons, danses, vocabulari autòcton, oficis tradicionals o jocs. El projecte el van desenvolupar el Centre Unesco de Catalunya amb la col·laboració del Parc Natural del Montseny, el Museu Etnològic La Gabella i el Departament de Cultura de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor l’artista d’avantguarda Gerard Sala als 82 anys a Sant Joan de les Abadesses

música

L’holandès Tom Kerstens obre el 21è Festival de Guitarra Girona Costa Brava

Girona
música

La 17a edició del Vijazz porta Hiromi, Cory Henry i Lizz Wright a Vilafranca

vilafranca del penedès
Crítica

Una gravetat aleatòria

ARTS EN VIU

L’espectacle més gran de Dagoll Dagom, com a inici del comiat

BARCELONA
música

Mishima, Magalí Datzira, Ernest Crusats i Magalí Sare actuaran al terrat de La Fàbrica de Celrà

celrà
Música

Carla Bruni inaugura el festival Nits de la Duquessa de cardona

Cardona
ARTS EN VIU

La marmota vaticina que el nou musical de Nostromo serà en català a Barcelona

BARCELONA
ART

Un catàleg recull l’obra de l’artista Josep Niebla

Girona