cultura

David Ruiz i Albert València rodaran una pel·lícula de ‘sèrie Ç' a les Mines d'Osor

Es tracta d'un ‘slasher' rural, nostrat i de pressupost ajustat, protagonitzat per un jove planter i actors com ara Joan Massotkleiner, Kim Planella i Víctor Petit

Són els pares de la sèrie Ç, gènere que van inaugurar el 2008 amb el film de culte Festí de sang. Que sigui de gènere, baix cost i nostrat són les tres característiques essencials que el defineixen i a partir de les quals tornen a formar un tàndem per portar a terme un nou i ambiciós projecte cinematogràfic. Es titula Sant Martí i es tracta d'una pel·lícula de carretera a mig camí entre la comicitat i el terror, salpebrada amb bones dosis de crítica social. I, com sol ser ja un imperatiu avui dia per tirar endavant projectes audiovisuals, una part de la producció es finança a través de micromecenatge que acaba tot just d'arrencar a través del portal Indiegogo .

Vista la campanya d'intriga, un es fa la idea que coquetegen amb films a l'estil de La matança de Texas, però tal com avancen pretén ser un slasher rural marcat per l'humor negre, alguna cosa de Woody Allen i molta mala llet. “Tot potenciat per un to histriònic, hilarant i un punt realista, tot flirtejant amb el documental”, remarquen.

Ruiz i València detallen que la història se centra en un grup de joves pertanyents a l'actual generació perduda amb la qual se senten identificats, marcats per unes històries que confluiran en un carreró sense sortida, representat pel poble perdut on aniran a parar. “Metàfora del nostre futur?”, es pregunten... Així, també amb el xoc del món rural i l'urbà com a rerefons, han pogut emprendre la producció en haver trobat la localització indicada: les Mines d'Osor, on actualment hi ha una casa de colònies on, abans, existia un petit nucli del municipi format per cases dels treballadors de les mines que hi havia al voltant des del segle XVII. “És la nostra Catalunya profunda, la que reivindiquem sota el nom de Sant Martí, que també coincideix amb la celebració de la tradicional matança del porc”, aclareixen.

El rodatge tindrà lloc per Setmana Santa i és previst que duri uns quinze dies. Per a una primera fase de preproducció i rodatge es compta amb la participació de l'Eram i per a la postproducció, amb DDM Visual. La Diputació i ajuts de les beques Kreas completen el pressupost.

LA XIFRA

8.000
euros és la quantitat que cerquen a través del micromecenatge , dels 40.000 euros del pressupost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.