Altres

opinió

Tothom ho sap

Ja ho va dir Gerard Quintana en el seu últim disc amb Xarim Aresté: Tothom ho sap. I què és el que sap tothom? Qualsevol cosa, en aquests temps de Ràdio Pati global, en què les informacions i els rumors s'escampen a una velocitat de vertigen. Les xarxes socials són un terreny abonat per a les noves estratègies comunicatives virals: Sopa de Cabra, un grup que va néixer a l'època de les maquetes en casset i els fanzines fotocopiats, ha utilitzat les noves eines d'internet per anunciar la seva segona resurrecció o, més concretament, alguna cosa relacionada amb la nova etapa de la banda gironina anunciada a final de l'any passat i que culminarà, el 2016, amb la publicació d'un nou disc, coincidint amb el 30è aniversari de la seva fundació. A través del Facebook oficial del grup s'està portant a terme, des de fa unes setmanes, un compte endavant, que ha anat destacant, més o menys cada dia, un disc o un fet concret relacionat amb la història de Sopa de Cabra –per exemple, un concert amb Joe Cocker a Pontevedra, el 1992–, al costat d'una data enigmàtica: dissabte 28 de març. Periòdicament, el compte endavant s'alternava amb un compte enrere: només falten 15 dies, 10 dies, 5 dies... Avui és el gran dia. De què? Atents a la xarxa.

En paral·lel a tota aquesta campanya, el festival Strenes n'ha desenvolupat una altra, la del concert sorpresa anunciat també per avui, 28 de març, a la teulada de l'oficina de turisme de la Rambla de Girona (18 h), a càrrec d'un grup no identificat –com els ovnis i altres grans misteris del rock: Elvis és viu, Paul és mort i Bowie és un extraterrestre–, per emular els històrics concerts dels Beatles i U2 en les alçades. Quin serà el grup protagonista d'aquest concert d'uns 40 minuts de durada que s'espera que atregui milers de persones al voltant de la Rambla i el pont de Pedra? No cal ser un gran expert en càbala per intuir que el 28 és el número màgic i, segons el calendari xinès, estem en ple any de la cabra. Les coincidències no existeixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia