cultura

Novel·les criminals i vins s'apoderen de l'Espluga

La vila impulsa ‘El vi fa sang', un festival de novel·la criminal en català

Autors i editors del gènere de lladres i serenos, presentacions de llibres, taules rodones amb degustacions de vi de la DO Conca de Barberà, espais ambientats en la literatura criminal, un concurs literari i actes d'homenatge als precursors de la novel·la negra catalana ompliran durant els tres dies del pont de l'1 de maig la vila de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà). Amb el nom El vi fa sang, títol d'una de les novel·les de l'escriptor espluguí Salvador Balcells, s'ha impulsat la primera edició del festival de novel·la criminal en català amb voluntat de continuïtat. A les iniciatives ja existents d'Andorra Negra i Tiana Negra, la proposta de l'Espluga s'hi afegeix com a la primera d'aquest caràcter a les comarques tarragonines i també vol donar relleu als traductors al català d'autors d'altres llengües.

El mateix Salvador Balcells, comissari del festival, i Josep Maria Rovira, coordinador, han estat els impulsors de la proposta, que té la col·laboració de còmplices com els escriptors Joan Rendé i Margarida Aritzeta, i institucions que van des de l'Ajuntament al Museu de la Vida Rural i la Universitat Rovira i Virgili, tal com remarca l'alcalde, David Rovira.

“Volem que l'Espluga sigui la capital de la novel·la negra durant aquests dies”, afirma Josep Maria Rovira, que destaca “la presència d'una vintena dels autors més llegits de Catalunya”. El promotor va més enllà i emmarca El vi fa sang en una oferta de turisme de cultura que engloba literatura, enologia i la ruta del Cister.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia