cultura

Vicent Terol publica un llibre sobre la Guerra de Successió a Bocairent

Es tracta del cinqué volum de la col·lecció Estudis locals

L'Ajuntament de Bocairent ha publicat recentment el cinqué volum de la col·lecció Estudis locals dedicat a la Guerra de Successió en aqueixa localitat.

El llibre, escrit per Vicent Terol i Reig, doctor en Història i director de l'Arxiu municipal d'Ontinyent, està dedicat a la Guerra de Successió per la monarquia hispànica a la localitat i a la serra de Mariola i comprén el període entre 1700 i 1714.

La realització del treball, segons l'autor, s'explica per dos factors. El primer està centrat en «l'innegable protagonisme de Bocairent en l'escenari valencià del conflicte, sobretot, pel setge i la capitulació d'agost del 1707», mentre que per una altra banda figura «l'existència d'un volum de documentació d'arxiu encara inèdita que permet, atesa la seua riquesa, reconstruir els esdeveniments i els processos històrics que van succeir fa ara poc més de tres segles amb excel·lents expectatives d'èxit».

La publicació compta amb 109 pàgines i està encapçalat per un pròleg escrit per José Luis Cervera Torrejón, coronel d'enginyers en situació de reserva, qui considera que l'obra «marca època per l'encertada interpretació de la cuantiosa documentació que l'autor ha sabut localitzar i, a més, el que aparentment és una història molt local s'ha traduït en la d'una gran part de València».

Al seu torn, l'alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, emfatitzava durant l'acte de presentació que «era urgent i necessària una revisió a fons d'aquest episodi de la nostra història per tal de fugir dels tòpics».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia