cultura

El festival de curtmetratges del Masnou bat rècords

El Fascurt arriba enguany a la tretzena edició i s'ha establert una nova fita en la participació amb la presentació de més de set-cents treballs cinematogràfics provinents d'arreu de l'Estat

El festival de curtmetratges del Masnou, Fascurt, arriba a la tretzena edició com una de les cites ja consolidades de la comarca. Enguany, i aprofitant les connotacions cinèfiles que aporta el número 13, l'organització ha apostat pel terror i, al final de cada una de les jornades es projectarà un curt d'aquest gènere cinematogràfic.

A més, el festival ha batut en aquesta edició el rècord de participants, ja que s'hi han presentat un total de 765 curtmetratges provinents d'arreu de l'Estat. D'aquests, l'organització n'ha seleccionat 32 que quedaran repartits en les seccions de ficció, animació i Undercurt. És en aquesta darrera categoria on es premiarà el millor curt realitzat amb baix pressupost.

Segons Cristina Ares, membre de l'organització del Fascurt, “l'acceptació del festival és molt bona, i arreu de l'Estat hi ha molta producció de curtmetratges”. “El festival creiem que està prou consolidat, però esperem que encara vagi creixent més”, afirma Ares, que assenyala que durant aquestes tretze edicions del Fascurt “s'han mantingut els estàndards de qualitat de les propostes presentades”.

El festival arrenca avui, i fins al dia 11 la platja d'Ocata del Masnou serà l'escenari de les projeccions. A més, dels curts guanyadors d'aquesta edició se'n farà una projecció especial el 14 de juliol a la guingueta El Panoramic, de Montgat.

A més, el Fascurt i l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya col·laboren aquest any per celebrar el vintè aniversari d'aquesta darrera. Així, el divendres 10 i el dissabte 11 de juliol, a Ca n'Humet, es projectarà una selecció dels millors curts dels darrers vint anys realitzats per estudiants de l'escola. A més de les seccions oficials, aquesta edició disposa de la secció fora de concurs batejada com a Curts Playeros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia