cultura

Santa Helena torna a convidar a Cabrils a fer festa major

Les penyes i la Gambarrada seran, una altra vegada, alguns dels protagonistes més destacats de la celebració

El suau, la beguda per excel·lència de la diada, es tornarà a repartir aquests dies

Cabrils tornarà a viure un any més la festivitat de Santa Helena –del 13 al 19 d'agost– en el que és la seva festa major. Com sempre, un programa farcit de tot tipus d'actes ocuparà l'agenda dels habitants del municipi maresmenc. El punt d'arrencada serà el dia 13 d'agost, amb l'inici del Santa Penya 2015, que servirà com a presentació de les penyes i grups que participaran en el concurs. S'hi farà el repartiment de mocadors i el taller d'estampació per tal que cada grup es personalitzi les samarretes. A la nit, a l'escola L'Olivera hi haurà la Nit de Teatre amb l'espectacle Planeta I-Neptú, a càrrec d'en Peyu.

El divendres 14, el matí començarà amb el taller d'estampació d'estendards i a la tarda hi haurà la ballada de sardanes. Després, els cabrilencs estan cridats a “desembolicar la Troca” i saber qui serà el pregoner o pregonera de les festes d'aquest any. Actes com ara la repicada, la ballada o la baixada també tindran lloc aquest dia, que es completarà amb la inauguració de la Mostra Gastronòmica, Comercial i d'Artesans i el ball de festa major. El dissabte, el circ serà el protagonista a la tarda, i a la nit Cabrils viurà el seu correfoc de festa major, a càrrec d'Els Peluts de Foc. La jornada acabarà amb la Nit Jove i un esmorzar per als valents que encara aguantin desperts. Pel dia 16 d'agost, el protagonista absolut serà la gamba, en una nova edició de la Gambarrada. I és que a partir de la 1 del migdia el parc Anselm Clavé tornarà a presenciar el concurs de menjadors de gambes, amb premis gastronòmics per als vencedors. A la tarda, els colors i els gelats arribaran al carrer Domènec Carles, i el gran ball de festa major servirà per cloure el dia. El dilluns 17 d'agost, vigília de la diada de Santa Helena, les xeringues de colors seran les refrescants protagonistes del matí. A la tarda, la música serà la protagonista: primer amb l'espectacle Campi qui Pugui! i després amb el Concert Suau a càrrec de Rusó Sala. Serà llavors quan se servirà el suau, la beguda per excel·lència de la festa major de Cabrils, a tots els assistents. El suau és una beguda refrescant que anys enrere es prenia a l'estiu. El beuratge combina el cafè, el sucre i la gasosa, creant així una cremosa escuma molt agradable. A les 8 del vespre hi haurà la repicada de festa major, amb el campaner Jaume Tolrà Ferrer. La vigília s'acabarà amb el concert de l'orquestra Route 66 Band.

L'endemà, dia de Santa Helena, a les 12 del migdia hi haurà l'ofici solemne de festa major. En acabar
es farà la veneració de la relíquia i el cant dels goigs a llaor de santa Helena, cotitular del poble i de la parròquia de Cabrils. Tot seguit hi haurà el vermut de festa major. A la nit, just després del sopar de final de festa major, hi haurà l'esperat desenllaç del Santa Penya 2015, on es farà entrega dels premis del concurs. Finalment,
el dimecres 19 d'agost se celebrarà el CanRinFest, un festival de música
pop-rock on la gastronomia hi té una part important. La cita serà a partir de les 8 del vespre al restaurant Can Rin, i hi haurà les actuacions de The New Raemon, La Bien Querida, David Carabén i el Dj Delafé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia