cultura

El Musicant realça el llegat català des del s. XVIII al XXI

La dotzena edició del cicle comença dimarts amb un espectacle de danses del 1714, i s'allargarà fins al dia 28 d'agost

Dins el cicle, també hi actuaran Neus Mar, Joan Dausà i Marina Rossell

El XIIè cicle de música del país Musicant tindrà lloc a Campllong, des de demà fins divendres que ve, com sempre apostant per la música catalana amb un concepte “estilísticament molt ampli i un repertori popular i assequible per al públic en general”, segons el seu coordinador, Albert Bosch. El Musicant inclourà aquest any quatre concerts, i les entrades anticipades es poden adquirir a les oficines de l'ajuntament de Campllong. Tots els concerts començaran a les 21.30 h.

L'espectacle inaugural serà a càrrec, aquest dimarts, de la companyia de música i dansa Xuriach, que actuarà al local social (10 euros en venda anticipada, 12 a la taquilla). Xuriach , que pren el nom de Salvador Xuriach i Bofill, un lutier català del segle XVIII, presentarà a Campllong el seu espectacle Nous minoès, ayrosas contradanças, un concert de danses del 1714, una època en què a Catalunya s'integra la belle danse francesa dins del vell repertori musical del Renaixement. Anna Romaní (dansa i castanyoles), Marc Riera (flabiol i baixó), Carles Mas (dansa i flauta), Jaime Puente (dansa i castanyoles) i Edwin García (guitarra barroca) són els ministrils i ballarins que recreen amb fidelitat històrica les vetllades musicals del clos de Barcelona o les rues de carnaval després de la guerra de Successió.

La cantant empordanesa Neus Mar, palafrugellenca de naixement i begurenca de residència, presentarà el seu últim disc, Aigua de flors, dimecres al local social de Campllong (10 i 12 euros). Neus Mar combina l'havanera amb el bolero i altres ritmes llatinoamericans, versions molt personals de Llach o Serrat i, en general, un repertori molt mediterrani. L'acompanyaran Emilio Sánchez (guitarra i tres cubà), Pep Rius (contrabaix), Toni Gadea (percussions), Florenci Trullàs (violí) i Ivó Oller (trompeta).

El tercer concert del Musicant serà a càrrec de Joan Dausà , que actuarà el dijous 27 d'agost a l'envelat de la plaça Catalunya (12 i 15 euros), dins la gira de presentació del disc On seràs demà? Dausà (veu, guitarra acústica i piano), representant del millor pop d'autor, actuarà a Campllong amb la seva banda –Eloi Isern, guitarra; Pere Ruiz, baix; Ferran Resines, piano i Hammond, i David Romero, bateria–, reforçada amb un quartet de cordes.

El 12è Musicant es tancarà el divendres 28 d'agost amb Marina Rossell i el seu Tribut a Moustaki, que també tindrà com a escenari l'envelat de la plaça Catalunya (12 i 15 euros). Amb el piano de Xavi Lloses i la guitarra de Pau Figueres, Marina Rosell farà un repàs pels seus dos discos d'homenatge al gran cantautor francès d'origen grecoegipci, mort ara fa dos anys.

LA XIFRA

4
és el nombre de concerts
que programa la nova edició del Musicant de Campllong, del 25 al 28 d'agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ARTS ESCÈNIQUES

La històrica Sala Muntaner reobrirà a la tardor amb una cartellera basada en l’humor

BARCELONA

José González cancel·la el concert al festival de Porta Ferrada

SANT FELIU DE GUIXOLS

El Danseu converteix un paller de les Piles en un teatre

BARCELONA
Andreu Martín
Novel·lista i guionista de còmics

“Vaig aprendre a llegir amb la col·lecció ‘La Cua de Palla’”

Barcelona
Luz Casal
Cantant

“El més important per a un artista és la sensació de llibertat”

Barcelona
ARTS EN VIU

Caixafòrum programa una vetllada de circ a Casaramona

BARCELONA
ARQUITECTURA

‘Parlaments d’aigua’, la proposta catalana per a la Biennal d’Arquitectura

BARCELONA
ART

L’artista Refik Anadol estrena una quarta obra exclusiva per a la Casa Batlló

BARCELONA
Cultura

Primeres cinc figures de la imatgeria festiva declarades Bé Cultural d’Interès Nacional

Vilafranca del Penedès