cultura

Pere Vilà estrena ‘L'artèria invisible' al Truffaut, en el marc de Temporada Alta

Es tracta del quart llargmetratge del cineasta gironí

Tres dels actors –Alex Brendemühl, Joana Vilapuig i Àlex Monner– seran en l'acte d'aquesta nit (22 h)

Pere Vilà Barceló (Girona, 1975) defineix L'artèria invisible, el seu quart film, que avui es preestrena al Cinema Truffaut en el marc del Festival Temporada Alta (22 h, 7 euros), com a la història de quatre personatges units per l'abandonament i el xantatge (emocional i econòmic). Dues parelles, una de jove que viu una situació precària i una d'adulta i de classe benestant que sobreviu en la desídia quotidiana. Un conflicte que esclata amb conseqüències imprevisibles quan a un d'ells, que exerceix de polític, una prostituta l'acusa falsament d'abusos sexuals. És així com entre tots ells s'establirà un vincle essencial, l'artèria invisible a la qual fa referència el títol de la pel·lícula.

El film, protagonitzat en els papers principals per Nora Navas, Alex Brendemühl, Joana Vilapuig, Francesc Garrido i Àlex Monner, està basada en la novel·la El peatge, de Joaquim Vidal i Josep Valls. Fins ara, L'artèria invisible s'ha projectat a la secció oficial del Festival Internacional de Cinema de Mont-real i també ha competit en la secció oficial de la Seminci, la 60a setmana internacional de cine de Valladolid, on ha rebut molt bones crítiques. En aquest darrer festival, Vilà va guanyar fa tres anys el premi Cipresci, atorgat per la crítica internacional al seu film La lapidation de Saint Étienne. El seu quart llargmetratge ha estat produït per Televisió de Girona, DDM Visual i Manium Produccions.

En l'acte de presentació d'aquesta nit –del qual ja no queden entrades a la venda–, hi seran presents el director gironí, acompanyat per Alex Brendemühl, Joana Vilapuig i Àlex Monner.

‘Ciutadà Kane' inaugura el cicle Orson Welles de la Filmoteca

Un altre acte de l'àmbit cinematogràfic inscrit en el marc de la programació del festival tindrà lloc demà. Es tracta de la projecció de Ciutadà Kane (1941), l'obra mestra d'Orson Welles, que donarà inici al cicle de la Filmoteca que es podrà veure a partir de la setmana que ve els dilluns fins al 21 de desembre. Abans de la projecció (22 h), de la qual queden poques entrades, el crític i historiador Esteve Riambau, actual director de la Filmoteca de Catalunya, oferirà una xerrada sobre la figura del director i la transcendència d'aquesta pel·lícula, al Museu del Cinema (19 h).

Després de gaudir de la pel·lícula, que marca un abans i un després en la història del cinema, el cicle continuarà al Cinema Truffaut amb les projeccions de Macbeth (9 de novembre), Otel·lo (16 de novembre), Mr. Arkadin (23 de novembre), Touch of evil (Sed de mal) (20 de novembre), El procés (14 de desembre) i F for fake (21 de desembre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia