cultura

Pere Vilà s'endinsa en la ment d'un polític defenestrat

Ahir va preestrenar ‘L'artèria invisible' en el marc del festival Temporada Alta, amb la sala del Truffaut plena a vessar i acompanyat dels actors Àlex Brendemühl, Àlex Monner i Joana Vilapuig

Després d'haver-se presentat a la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid i al Festival de Cinema de Mont-real, L'artèria invisible, el quart llargmetratge de Pere Vilà Barceló, es va preestrenar ahir a Girona, dins el festival Temporada Alta. Amb la sala del cinema Truffaut plena a vessar –feia dies que ja no quedaven entrades–, el cineasta gironí va presentar la pel·lícula acompanyat d'alguns dels actors que conformen el repartiment, com són Àlex Brendemühl i Joana Vilapuig (i que es completa, en els papers principals, amb Àlex Monner, Nora Navas i Francesc Garrido). Entre altres, a la projecció no hi va faltar el principal productor de la pel·lícula, Joaquim Vidal, que també és un dels autors, juntament amb Josep Valls, de la novel·la original (El peatge) en la qual es basa el guió d'aquest film.

El cineasta gironí defineix L'artèria invisible com la història de quatre personatges units per l'abandonament i el xantatge (emocional i econòmic). Narra la història de Vicenç (Brendemühl), un polític víctima d'un xantatge que a més ha de trampejar els problemes del seu matrimoni. Vilà explica que va voler canviar el títol del llibre inspirant-se en una llegenda asiàtica que narra que totes les persones estan unides per fils invisibles. “Malgrat estar incomunicades, les persones sempre estan unides més enllà de la seva pròpia existència”, va apuntar. “I cada un d'aquests personatges intenta formar una idea de família a partir de retalls que no són els seus, perquè tots es troben totalment sols i desemparats. Ja no saben com estimar-se”, va remarcar.

Al director, al qual sempre li ha agradat escodrinyar què ocorre de portes endins per gratar en les misèries quotidianes dels seus personatges, no li fa res reconèixer que les seves pel·lícules no són “còmodes de veure”. El film, com els seus anteriors treballs, està construït de silencis i plans llargs, una opció tècnica i estètica que li és ideal per endinsar-se en l'ànima humana. “He volgut reflectir l'impacte interior que no veiem del que succeeix a l'exterior.”

Per la seva banda, els actors van destacar l'experiència que ha suposat treballar amb el director. Brendemühl explica que no li va costar gens fer el paper –“estic acostumat als silencis, em costa menys que parlar”– i va confessar que per preparar-se es va inspirar en la imatge pública dels polítics actuals, sense especificar quins en particular.

L'artèria invisible s'estrenarà als cinemes el 4 de desembre. A Girona, al Cinema Truffaut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia