cultura

El Jazz Tardor més internacional obre demà

Programats 14 concerts en el festival, que començarà amb Paolo Tomaselli

Abans que no arribi la boira, Lleida s'endinsa a la tardor amb un festival de jazz plenament consolidat. En part, per les 22 edicions que l'avalen i, en part, per la trajectòria del seu director, Josep Ramon Jové, tot un referent d'aquest gènere musical. El Jazz Tardor començarà demà amb la guitarra de Paolo Tomaselli i el seu grup, Transatlantic Connection, al Cafè del Teatre. Serà el primer dels catorze concerts que se succeiran fins al 10 de desembre. Una edició en què s'ha optat pel “talent històric” de destacats artistes de l'escena del jazz internacional sense oblidar els músics de Ponent. Entre els representants locals, destaca el pianista Xavier Monge amb el seu grup Jazz Project, que actuarà amb la cantant Tui HigginsTui Higgins. I Orgàsmics Quintet, amb El Soulògic de Jordi Mestre.

Una programació eclèctica, en paraules de Jové, per tal de fer visibles les tendències del jazz més actual. Entre les actuacions programades, destaca la presència a Lleida per primer cop de Jean Tussaint Quartet, amb un homenatge a Art Blakey, i Ray Gelato 4 Swing Quartet i Ernie Watts Quartet.

Completen el cartell Jeff Lorber Fusion amb Jimmy Haslip, Eric Marienthal i Gary Novak; Jam Sessiona amb l'artista convidat Dave Mitchell; Après Minut; Bruce Barth Quartet amb Terell Stafford; Kiko Berenguer Quartet (flamenc swing) i Big Band de Atarfe (llegendes del soul). El festival es tancarà amb el concert de Nadal amb Aba Taano, grup africà d'Uganda, que fusiona el folk i la dansa d'arrel africana amb el jazz i el gospel. Tots els seus membres són orfes formats musicalment en un orfenat al qual destinen els beneficis de les seves actuacions a Europa, per la qual cosa la regidora de Cultura, Montse Parra, va demanar que s'omplís l'auditori Enric Granados el 10 de desembre. “Ens agradaria que el públic anés a tots els concerts, perquè el nivell de la programació és altíssim, però aquest té un plus.”

El Cafè del Teatre i l'Auditori seran els escenaris del festival, tot i que enguany també es portarà un concert fora de Lleida, patrocinat per la Diputació. Serà la Big Band d'Atarfe, que arribarà a La Lira, a Tremp, el dia 20.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia