cultura

Joan Josep Mayans publica ‘A cal fuster hi ha novetat'

El músic olotí presenta avui en concert a Sant Joan de les Abadesses el seu nou disc, en què musica poemes de diversos autors

Inclou textos de Carner, Foix, Riba, Maragall, Espriu o Vinyoli

Joan Josep Mayans (Olot, 1961) ha presentat recentment el seu segon disc, A cal fuster hi ha novetat, amb poemes musicats, sobretot d'autors catalans –un és una traducció d'un anònim anglès que va fer Marià Manent–, més tres nadales tradicionals catalanes. Es tracta de peces musicals que ha compost el músic olotí i que interpreta amb diversos instruments. A part de la veu, Mayans interpreta peces amb la viola de roda, d'altres amb la guitarra, i d'altres amb flautes de bec, cromorns i xeremia. A més, hi intervé Eva Curtó al violoncel, que també l'acompanya als concerts.

Joan Josep Mayans ja havia musicat poemes de mossèn Cinto en el seu primer disc, Verdaguer, i en van sortir quinze peces. El disc és del 2007 i la primera edició està esgotada. Ara se'n pot trobar la segona edició a la llibreria Drac d'Olot i a la discogràfica Picap, i també és a Spotify.

A cal fuster hi ha novetat ha estat gravat als estudis Ossia Produccions de Sant Privat d'en Bas i editat per la discogràfica lleidatana Quadrant Records . El disseny gràfic és del mateix Mayans. El disc inclou poemes de Carner, Cummings, Desclot, Dickinson, Espriu, J. V. Foix, Keats, Manent, Maragall, Pere Quart, Pujols, Riba, Teixidor, Salvat-Papasseit, Verdaguer, Villangómez i Vinyoli. Es pot comprar a Drac i als webs de l'autor i de la discogràfica. Mayans presentarà avui el nou disc al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses (18 h).

Mayans és llicenciat en història de l'art i professor de música a l'institut Montsacopa d'Olot. Als anys 90 va ser un dels fundadors del grup de música tradicional El Til·ler, que es va constituir en associació per impulsar el festival Cornamusam. És el compositor del ball del Porc i del Xai i de la marxa de la Cabreta. Es dedica a musicar poemes des de fa quinze anys. En projecte, té un nou disc basat en l'obra del poeta olotí Joan Teixidor, una miscel·lània de poetes catalans i un recull de poetes anglesos adaptats per poetes catalans.

LA DATA

2007
Mayans va fer el seu debut discogràfic amb ‘Verdaguer' (Picap), un treball monogràfic sobre el poeta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia