Comencen a Xàbia els treballs arqueològics a la cova del barranc del Migdia

Els treballs arqueològics han començat en el jaciment de la cova del barranc del Migdia, situada en els cingles del Montgó. Aquesta cavitat conté un ric conjunt de pintures rupestres d'època prehistòrica, així com altres restes arqueològiques que, amb l'excavació iniciada, es pretenen documentar, recuperar i estudiar.

La ubicació i les característiques del jaciment havien sigut fins ara un obstacle per a la realització d'investigacions, ja que complicaven i encarien qualsevol excavació. Ara, en canvi, ha sigut possible gràcies al patrocini de la Fundació Cultural Cirne de Xàbia i a la col·laboració de l'equip de rescat dels bombers de la Diputació d'Alacant.

Amb aquesta contribució econòmica i humana, han pogut donar començament els treballs que realitza l'empresa Arpa Patrimoni sota la direcció de l'arqueòleg municipal de Xàbia, Joaquim Bolufer, i el conservador de l'àrea de Prehistòria del MARQ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.