cultura

L'ivorià Tiken Jah Fakoly internacionalitza el Clownia

També se sumen al cartell els japonesos Tex & Sun Flower Seed, Brams, Buhos, Pepet i Marieta, Tomeu Penya i Nyandú

Per Sant Joan se celebrarà una revetlla gratuïta a Sant Joan de les Abadesses

Més enllà d'alguna possible sorpresa d'última hora, el cartell de la tercera edició del Festival Clownia és ja gairebé definitiu. Si fins ara es coneixia la participació d'Els Catarres, La Raiz, Itaca Band i els britànics Will and the People, ahir el cartell va quedar definit amb més de vint noves incorporacions. Entre aquestes, destaquen les dels artistes internacionals Tiken Jah Fakoly (Costa d'Ivori) i els japonesos Tex & Sun Flower Seed.

Però com en les últimes edicions, Clownia és un festival eminentment format per bandes i artistes catalans i de la resta de l'Estat, i enguany destaca l'actuació de formacions com Buhos, Nyandú, Tomeu Penya, Pepet i Marieta, Animal, Vendetta, The Pengüins, Falciots Ninja, Brams i Hora de Joglar.

De la mateixa manera, una part de la programació continua encarada als espectacles híbrids, especialment els vinculats amb el món del circ. En aquest sentit, enguany torna l'espectacle de circ del Festiclown, de la mà de la companyia gallega Pallasos en Rebeldía, també el Circ Vermut, i l'espectacle de Guillem Albà Marabunta. Albà, a més, oferirà tallers de clown en el marc del festival.

Revetlla de Sant Joan

Per primera vegada el festival Clownia s'allarga una tercera nit. Aprofitant la proximitat de la nit de Sant Joan amb el cap de setmana del festival, els organitzadors –Txarango– han decidit “absorbir” la revetlla dins del festival, ampliant les activitats del 24 i el 25 de juny a la nit del dijous 23.

La celebració consistirà en una nit de concerts gratuïts a la plaça Major de Sant Joan de les Abadesses, “absolutament oberta a tothom”, tant si són assistents al festival com si no, recalca el líder de Txarango, Alguer Miquel. Hi actuaran Pepet i Marieta, Caribbean Dandy, Albercocks, Auxili i la colla local de diables Diablesses, com a mestres de cerimònies.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és una zona d'acampada exclusiva per a famílies, i separada de la zona d'acampada general, per tal de preservar el descans dels menys noctàmbuls.

També enguany Clownia estrenarà una “fira d'entitats, cooperatives i organitzacions” vinculades a l'economia solidària, la sostenibilitat i el fenomen migratori. “Volem que serveixi per posar la llavor del pensament crític, i que Clownia se sumi al mapa d'espais i festivals que són petits desvetllaments que mostren que es pot viure d'una manera molt diferent de com ho fem ara.”

Quant als espais del festival, a la plaça Major no només s'hi farà la revetlla de Sant Joan sinó també concerts diürns i gratuïts durant tot el festival (Nyandú i Tomeu Penya hi actuaran); l'espai escènic dins del recinte Ciutat de Clownia, l'escenari Àgora (carpa de circ) amb “el vessant més social”, i finalment l'Escenari Principal per als concerts nocturns i de més gran format.

LA DATA

1968
neix Tiken Jah Fakoly a la Costa d'Ivori, dins una família de griots, músics i narradors ambulants


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia