cultura

Queralt viu un Sant Marc farcit de novetats

El santuari canvia de llantions, estrena mural i inaugura una làpida

El santuari de Queralt va aplegar ahir al matí centenars de persones amb motiu de Sant Marc. Com cada 25 d'abril, centenars de berguedans van pujar a Queralt per participar a la missa de les nou del matí i a l'esmorzar posterior, que enguany van repartir quatre de les regidores de l'Ajuntament de Berga. L'alcaldessa, Montserrat Venturós, i la regidora de Serveis a les Persones, Anna Alsina (CUP), van repartir xocolata als assistents, mentre que les regidores de l'oposició Ermínia Altarriba (ERC) i Maria Antònia Ortega (CDC) van repartir la coca.

D'altra banda, la festa de Sant Marc d'enguany va servir per estrenar llantions i inaugurar una làpida i un mural. Els fins ara llantions de cera s'han substituït per uns d'electrònics, amb la tecnologia LED. Un nou sistema més ecològic, “perquè ni fa fum ni contamina”, va explicar el capellà custodi de Queralt, Ramon Barniol. A més, a la paret de l'espai que des d'ahir ocupen els nous llantions s'hi ha col·locat un mural obra de David Casals, de Centelles. Es tracta d'una pintura panoràmica de les vistes de Queralt, on es reprodueix part del Berguedà.

Fora de l'església, s'hi ha col·locat una làpida amb una estrofa del Virolai de Queralt, que es canta a cada festa al santuari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia