Altres

cultura

cinema

Pedralta inspira Rússia

El director rus Aleksandr Manzurov centra a Sant Feliu el seu darrer film, amb el títol de la pedra basculant

El guió original s'ha traduït al català i els actors són autòctons

El rodatge del film,en català, es completarà
a principis de juliol i l'estrena serà el 2017

La gran pedra basculant de Pedralta, la fita més famosa i retratada de totes les que delimiten els termes de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro, ha inspirat la darrera producció del cineasta rus Aleksandr Manzurov. El conjunt de roques sovint ha estat considerat el més gran de les seves característiques a tot el continent europeu i i la seva antiguitat s'estima en uns 40.000 anys, però no ha estat fins ara que serà mereixedora d'un forat en l'star-system cinematogràfic.

El film, que s'està rodant aquests dies amb un guió traduït i adaptat al català i repartiment autòcton, durà com a títol el nom de la gran roca basculant , i l'argument li atorga un protagonisme cabdal, com a lloc on s'encreuen la vida i la mort. L'equip de rodatge, encapçalat per Manzurov i amb la participació destacada de les actrius Ivana Miño i Núria Florensa i els actors Toni-Lluís Reyes i Frank Capdet, ha passat els darrers dies filmant les seqüències a l'entorn de la pedra i la petita ermita que aixopluga una imatge de la marededéu de l'Assumpció.

Manzurov no domina el català ni el castellà, però la seva mà dreta per al rodatge és el productor, Boris Yadlovskiy, que explicava que és el primer cop que treballen a Catalunya però destacava les localitzacions de la Costa Brava i les comarques gironines, a més de Pedralta com a lloc “únic”. El pla de rodatge abasta actualment fins a inicis de juliol, i en el muntatge també apareixeran escenes rodades al nucli antic de Sant Feliu de Guíxols i les platges de Sant Pol i el Senyor Ramon. I també a Romanyà de la Selva, Castell-Platja d'Aro, Banyoles i prats i muntanyes a Setcases.

Quant a l'equip, Yadlovskiy explicava que és reduït, d'unes 18 persones. Alguns d'ells també provenen de Rússia, com ara els responsables de la imatge i el so, però d'altres són catalans, com ara el responsable de vestuari, Pep Jové, o la maquilladora, Susanna Sarabia. El productor no donava detalls del pressupost, però destaquen que és un film independent i opten per un rodatge auster. Com a figurants, han rebut suport d'actors amateurs de l'agrupació teatral guixolenca Benet Escriba, alguns dels quals tindran petits papers dins de la trama. L'actriu Núria Florensa destacava que és “una molt bona experiència” i que s'entenen bé amb l'equip tot i la barreja de procedències.

La intenció és completar el muntatge de la pel·lícula abans d'inicis de 2017, i el productor explicava que possiblement la doblaran al castellà. L'estrena s'ajornarà fins a la primavera o l'estiu de l'any vinent, ja que voldrien presentar el fil en diversos festivals i comercialitzar-la sobretot a Europa i Àsia.

Objectiu local: més rodatges

L'equip va rebre ahir la visita de l'alcalde guixolenc, Carles Motas, i la regidora de Promoció de la Ciutat, Geòrgia Linares. Motas explicava que han mirat de facilitar els tràmits i necessitats per al rodatge, ja que les localitzacions cinematogràfiques són una “eina de projecció molt important”. L'alcalde avançava que prepararan un book del municipi per promocionar-lo amb vista a atraure més produccions, tot recuperant el pas de figures com Ava Garner o Orson Welles a mitjans del segle XX.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.