gastronomia
promoció
Promoció dels nous vins escumosos de Lleida
La campanya de maridatges amb caves i escumosos de Lleida Bombolles de Lleida 2016 inclourà enguany quatre sessions, dues de les quals es fan coincidir amb les nits templeres al castell de Gardeny. Inclouran menús elaborats pels millors cuiners de Ponent.
La campanya, que es va presentar ahir a l'Aula Gastronòmica de Lleida, és una iniciativa de la consultora gastronòmica Como Pomona, que organitzarà quatre sopars, els dies 21, 22 i 28 de juliol i 11 d'agost.
En aquests menús es podran degustar caves i vins escumosos dels cellers Clos Pons, Cercavins, Castell del Remei, Costers del Sió, Analec, L'Olivera i Raimat, tots de la DO Costers del Segre.
La campanya començarà amb Xixo Castaño, del restaurant Malena de Gimenells, encarregat del maridatge del 22 de juliol en aquest restaurant. Gabriel Jové és el responsable del menú del 28 de juliol, que es degustarà a Cal Xirricló de Balaguer. Finalment, Lluís Bonillo, de l'Aula Gastronòmica de Lleida, elaborarà els plats que es degustaran al castell de Gardeny el 21 de juliol i l'11 d'agost en el marc de Les Nits del Temple.
L'objectiu de Bombolles de Lleida 2016 és donar a conèixer els vins escumosos de la DO Costers del Segre, ja que encara és un producte desconegut en el món de la producció dels cellers lleidatans.