cultura

L'Estrany porta a Can Ginebreda la seva aposta per la innovació musical

El festival s'obrirà divendres a Banyoles i continuarà dissabte al bosc de Xicu Cabanyes

No tenen patrocinadors i es basen en l'autogestió i la cooperació

La vuitena edició del festival de música insòlita L'Estrany se celebra aquest cap de setmana al Pla de l'Estany. La seva programació de música d'avantguarda, amb més de quaranta artistes, incorpora perfomances, instal·lacions sonores interactives i mapping. Aquest any la novetat més important és que part de la programació tindrà lloc al bosc de Can Ginebreda, a Porqueres, el dissabte.

El tret de sortida es donarà el divendres al mirador del Puig d'en Colomer, a Banyoles (de 19 h a 1 h), amb l'estrena de la performance titulada All you need is hate, de Manoli Mansilla, un dels projectes guanyadors de la convocatòria 2016 d'Ingràvid i Arts Santa Mònica. Després hi actuaran Cabo San Roque, RR i Flora Dj. L'entrada és lliure.

La segona jornada, dissabte, es concentrarà al bosc d'escultures eròtiques de Xicu Cabanyes, elegit per “maximitzar la simbiosi entre cultura i entorn”, explica Andreu Fàbregas, de l'equip organitzador. Les activitats començaran a la tarda, a dos quarts de cinc, amb tallers infantils de stop-motion, coets d'aigua, circuits d'imants magnètics i creació de música electrònica (15 euros). De les cinc de la tarda a les sis de la matinada, L'Estrany oferirà les actuacions d'Alicia Carrera, Mimi, AWWZ, Borudiase, Ches, Tutu, Ylia i Vanlla Killer (10 euros).

El festival de música alternativa va néixer el 2009 amb la intenció d'oferir un espai d'innovació musical i artística a les comarques de Girona. A la recerca de nous talents, L'Estrany també ofereix actuacions d'artistes consolidats, però “sense diferenciar-los” dels emergents. Sense un cap de cartell i cobrant la mateixa retribució econòmica –150 euros–, tots els músics hi tenen una posició destacada. “L'espai també és alternatiu i es diferencia del típic escenari amb barra”, explica Fàbregas. “Tampoc tenim patrocinadors, i hem implantat un model d'autogestió, amb els únics ajuts dels dos ajuntaments implicats.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo