cultura

Gastronomia

Ritmes de jazz per donar cos al vi del Pallars

Els productors de vi pallaresos organitzen una tercera edició per mostrar els productes

El poble de Figuerola d'Orcau, al municipi d'Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) és el marc aquest cap de setmana d'una nova edició de la Festa JazziVi. La idea dels promotors combina els vins de la zona, que fa uns pocs anys es van començar a produir amb les primeres replantacions de vinya al Pirineu, amb un tast gastronòmic i la música de jazz. L'activitat tindrà lloc dissabte a partir de les 7 de la tarda. És la tercera edició i els seus promotors confien superar el miler de visitants de la festa de jazz i vi de l'any passat. Durant tota la tarda i la nit, es podrà fer una degustació de vins de nou cellers de la subzona Pallars de la DO Costers de Segre (ocupa un 17% del total de territori de la DO), amb el concert dels grups de jazz Món Petit Món i Yadira Ferrer Trio. L'entrada serà gratuïta i un cop allí es podran adquirir tiquets per degustar tots els vins i tastar un gran assortit de tapes a ritme de jazz.

Durant la presentació de l'activitat, a la Diputació de Lleida, que col·labora en l'organització, l'alcalde de Tremp i diputat provincial, Joan Ubach, va explicar que aquesta tercera edició “significa la consolidació d'un projecte que combina el tast dels vins de la comarca, els nostres vins d'alçada, amb la música de jazz”.

Els cellers participants en aquesta edició són: Terrer de Pallars i Xic's de Cal Borrech (Figuerola d'Orcau), Batlliu (Sort), Vilacorona (Vilamitjana), Miquel Roca (Sant Critòfol de la Vall), Castell d'Encús (Santa Engràcia), El Vinyer (Fígols), Sauvella (Orcau) i Mas Garcia Muret (els Masos de Llimiana). La novetat d'enguany serà una carpa gastronòmica on diferents productors i restauradors pallaresos oferiran tastos i tapes realitzades amb productes de proximitat. Els assistents podran gaudir amb les produccions de Xic's Cal Borrech, Cal Constante, Racó de la Font, Restaurant Gala, Piscina Figuerola, Dolça de Pallars, Formatges Vilavella i el restaurant La Rosta. Els objectius dels organitzadors de la festa és consolidar-la com la “primera i més gran festa de vi dels Pirineus”. La producció de vi al Pallars, perdut des de la plaga de la fil·loxera, la va iniciar a la dècada del 2000 Bodegues Torres amb una primera plantació al Jussà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.