cultura

Alcover dedica una setmana a la seva tradició castellera

Activitats com exposicions, assajos, conferències i projeccions es clouran amb la Diada, prevista dissabte vinent

Una exposició fotogràfica castellera a Ca Cosme obre avui les activitats de la primera Setmana Castellera d'Alcover, que se celebrarà fins al 3 de setembre. L'exposició es podrà visitar al llarg de la setmana de dos quarts d'11 del matí a dos quarts d'1 del migdia i de dos quarts de 5 de la tarda a dos quarts de 8 del vespre. A més, durant tots els dies, a les 12 del migdia i a les 9 del vespre s'emetran per l'agutzil telemàtic vídeos de l'anterior colla dels Xiquets de la Vila d'Alcover i de l'actual colla dels Xiquets d'Alcover.

D'altra banda, el dimecres, 31 d'agost, a dos quarts de 9 del vespre, a Ca Cosme, es farà una xerrada que anirà a càrrec dels actuals i dels antics castellers del municipi. I el divendres, 2 de setembre, a les 9 del vespre, a la plaça Nova, es farà un assaig amb camises granes de l'anterior colla i les camises verdes de la colla actual. La primera Setmana Castellera s'acabarà amb la Diada dels Xiquets d'Alcover, en què també hi haurà la presència dels Xics Caleros i els Castellers d'Altafulla, que es farà el dissabte a les 7 de la tarda, a l'església Vella.

Els Xiquets de la Vila d'Alcover van ser una colla creada l'any 1984 que es va mantenir activa fins al 2009, quan es va dissoldre. L'any 2012, un grup de joves amb ganes de tornar a fer castells en aquest municipi de tradició històrica va impulsar la colla que avui és Xiquets d'Alcover.

LA DATA

2012
és l'any que un grup
de joves del municipi va impulsar la creació de la colla actual dels Xiquets d'Alcover.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia