Llibres

Comanegra redueix un 25% la seva producció editorial el 2020, però aconsegueix mantenir la facturació del 2019

El segell lamenta que els confinaments ho han “complicat tot”, especialment la col·locació de novetats

L’editorial Comanegra ha reduït aquest 2020 un 25% la seva producció de novetats (una proporció que mantindrà el pròxim Sant Jordi), en publicar 11 llibres menys que el 2019. Segons ha informat, tot i la reducció de novetats, ha pogut mantenir la mateixa facturació que el 2019, que va ser el “millor any” de la seva història.

El segell ha recordat que va començar l’any amb l’estrena del premi Fernando Lara atorgat per la Cambra del Llibre (que reconeix una jove iniciativa empresarial) i amb un primer trimestre on doblaven la facturació del primer trimestre de l’any anterior. “Els confinaments ho han complicat tot, i especialment van afectar les llibreries i la col·locació de novetats, però hem après coses i n’hem creat d’altres”, han afegit.

De cara al 2021, el segell ha celebrat que l’equip creix en sumar una persona més a l’àrea de Comunicació. A més, Jordi Puig i Alba Cayón, director editorial i gerent, respectivament, es converteixen en accionistes de Comanegra juntament amb Joan Sala, que durant aquest 2021 serà el president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (AELC).

D’altra banda, l’editorial estrenarà una nova pàgina en línia durant el mes de febrer, que incorporarà, a banda dels serveis habituals, un portal cultural, la Fàbrica d’Idees, que serà un generador de continguts independent de les novetats editorials de Comanegra. Al març faran un homenatge a Arnau Puig, que va exercir d’autor, amic i conseller de la casa fins al passat 29 de març. “Ens va deixar sense poder ser acomiadat”, han lamentat.

Amb el judici per injúries sobre el primer llibre pendent de resoldre, i després d’haver publicat també ‘On és l’Estel·la. Festes i tradicions catalanes’, al setembre publicaran un llibre de l’Estel·la basat en la història de Catalunya, que ja s’està dibuixant i serà “més àcid que mai”.

Igualment, el segell publicarà al març ’L’endemà de la retirada’, d’Antoni Campañà, amb les fotografies que va fer del pas de la retirada republicana per l’Empordà, en una edició d’Arnau Gonzàlez i Vilalta.

L’editorial preveu enguany consolidar col·leccions, en concret la de narrativa breu ’Portàtils’, que aquest any incorpora Edgar Allan Poe, amb selecció de Víctor García Tur i traducció de Jordi Cussà i Anna Camps; Italo Svevo, amb selecció de Francesco Ardolino i traducció de Marina Laboreo (en la primera antologia dels seus contes en català) i Colette, amb la traducció que va fer-ne Maria-Mercè Marçal de ’La dona amagada’ l’any 1984.

També ha consolidat la col·lecció ‘Autories’ amb les obres assagístiques de Capmany, Roig i Marçal, i l’any 2021 presentarà antologies d’assajos de dues “autories centrals” com les d’Isabel-Clara Simó, amb selecció i pròleg a cura de Núria Cadenes, i Joan Fuster, amb selecció i pròleg a cura d’Antoni Martí Monterde.

Entre altres iniciatives destacades el 2020, l’editorial ha recordat l’#AdoptaUnaLlibreria per donar resposta al tancament de llibreries, al qual es van sumar una desena d’editorials i va tenir una “acceptació extraordinària”.

Comanegra també ha publicat un llibre solidari, els beneficis del qual van destinats a la investigació en malalties minoritàries de la Vall d’Hebron i que ja ha recaptat més de 5.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.