Cinema

‘1917’ i ‘The Mandalorian’, millors pel·lícula i sèrie de l’any

Els crítics de cinema i sèries més actius de les xarxes i mitjans digitals destaquen com a millors produccions del 2020 el film de Sam Mendes i l’‘spin-off’ de ‘Star Wars’

Als catalans ens agrada votar. Bé que ho sabem. Tant, que fins i tot per aquestes dates de traspàs anual ens entretenim a publicar les llistes de classificacions que recullen les votacions –particulars de crítics o de consens de col·lectius cinèfils– de les millors produccions de l’any, de cinema i sèries. En un any estrany en què ens ha tocat estar-nos més que mai a casa, sobresurten moltes pel·lícules estrenades a les plataformes de streaming, més prolífiques oferint contingut d’estrena exclusiva.

Us reproduïm la llista d’alguns dels preceptors o mitjans digitals dedicats a la crítica cinematogràfica i/o serièfila de l’àmbit gironí que hi han dit la seva.

Comencem per Els Bastards , un blog que ha celebrat el desè aniversari escollint –cada un dels membres ha votat individualment i s’han sumat els vots– com a guanyadora de l’any El juicio de los 7 de Chicago (Netflix), punyent drama judicial obra d’Aaron Sorkin, i com a segona opció, Mank, de David Fincher (també a Netflix). Pel que fa a sèries, Devs (HBO) i El col·lapse (Filmin, Movistar+ i aviat a TV3) són les preferides.

Pel que fa al duet Ignasi Arbat i Marta Sanz, conductors del veterà podcast radiofònic Ningú no és perfecte , aposten per Soul de Pixar al davant d’El juicio de los 7 de Chicago i 1917 –que apareix a la majoria de les llistes–; mentre que en sèries, uns trekkies com ells era clar que reivindicarien Star Trek: Picard. Per la seva banda, Pau Garriga, aka Director Frustrat, declara que li hauria agradat realitzar una obra magna com 1917 i aposta per The vast of night (Amazon Prime). Per ell The Mandalorian és la seva sèrie preferida. Aquest any no podíem oblidar el youtuber i influenciador genuïnament tocat per la tramuntana Jacint Casademont , que opta pel thriller de terror i ciència-ficció Vivarium i Uncut gems, del seu estimat Adam Sandler (Netflix). I com a sèrie, per què no un documental?: The last dance, sobre Michael Jordan. Un Hombre sin Piedad , del gironí Héctor González (que ja sobrepassa els 20.000 seguidors a Twitter), té clar que El faro bé mereix el seu reconeixement, a més de Vida oculta, de Terrence Malick. Quant a sèries no s’ha resistit al poder de la Força i del petit gran Yoda. Un altre figuerenc, que s’amaga rere les ulleres de Tom Maverick Cruise, El último crítico , considera El padre la seva pel·lícula preferida i Gambito de dama, una de les més votades, la sèrie de l’any.

Finalment, recordem, el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona va escollir Martin Eden com a millor pel·lícula i Setdeseries va convocar una votació entre entesos en la matèria i The Mandalorian en va sortir l’elegida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia