cultura

TERRES DE L'EBRE

Presenten el primer volum de la història ebrenca

El catedràtic de la URV, Josep Sánchez Cervelló, coordinador de l'obra, diu que servirà per cohesionar el territori

N'han editat 1.100 exemplars

La Història de les Terres de l'Ebre ja té el seu primer volum, dedicat a l'art i la cultura. N'han editat 1.100 exemplars que es podran adquirir, a títol particular, a les llibreries a partir del mes de setembre. Paral·lelament la Fundació Ilercavònia Futur i la Universitat Rovira i Virgili (URV), coeditores d'aquesta ambiciosa enciclopèdia de les Terres de l'Ebre, que té el suport del govern ebrenc, estan acabant de tancar-ne la distribució i es preveu fer-la arribar a les biblioteques universitàries a través de la xarxa d'universitats de llengua catalana i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya.

Aquest és el primer dels set volums d'aquesta enciclopèdia, que té un pressupost global de 500.000 euros. El coordinador d'aquesta obra, el catedràtic d'història contemporània de la URV, Josep Sánchez Cervelló, va destacar ahir que la Història de les Terres de l'Ebre “servirà per cohesionar el territori” i esvaeix “el dubte metafísic” de no saber a quin territori es pertany.

LA XIFRA

90
euros
és el que costarà cadascun dels set volums de l'enciclopèdia. Si es compra tota sortirà per 540 euros.

L'art i la cultura des del segle XII

El primer volum de la Història de les Terres de l'Ebre, editat per Aeditors, està dedicat a l'art i la cultura des de l'edat mitjana fins a l'actualitat. L'han coordinat els doctors en història de l'art Jacobo Vidal i Jordi Carbonell i hi han col·laborat una seixantena d'especialistes. Vidal va explicar ahir que l'obra s'ha estructurat cronològicament i per matèries (arquitectura, escultura, arts plàstiques, literatura i música), i va destacar que el període de més rellevància artística va ser des del segle XII fins al XVIII amb obres com la catedral de Tortosa, el Palau del Bisbe o els Reials Col·legis. Els sis volums restants són de prehistòria i món antic, història medieval, història moderna, història contemporània, etnologia i economia i territori. El proper sortirà a finals d'enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.