Llibres

Pere Gorgoll guanya el premi Montseny

El poeta amerenc el va rebre ahir a Viladrau pel poema ‘Oda a la paraula’

L’escriptor Pere Gorgoll (Amer, 1962) va rebre ahir al vespre el 39è premi Montseny, organitzat per l’ Associació d’Amics del Montseny amb la col·laboració de l’Ajuntament de Viladrau, amb el poema Oda a la paraula. Els finalistes van ser Clara Marcos Sallés i Marisa Oliveras Torres. El guardó, dotat amb 500 euros, es va lliurar en un acte celebrat a l’Espai Montseny que va estar presidit per l’escriptor i filòleg clàssic osonenc Antoni Pladevall i Arumí.

Pere Gorgoll, redactor d’El Punt Avui, és autor del poemari Desmemòria (2003) i ha guanyat diversos premis literaris, com ara el Premi de Poesia Vila de Cambrils (2016) i el Pirineu de narrativa de l’Ajuntament d’Organyà (2019).

Oda a la paraula és un poema d’amor a la paraula, un elogi i un reconeixement a la paraula com un mitjà imprescindible per comunicar-nos i una eina imprescindible per interpretar el món i a nosaltres mateixos”, explica Gorgoll sobre el poema guanyador. Segons les bases del premi, l’associació organitzadora té el dret de publicar els poemes guanyadors i finalistes en la publicació anual Monografies del Montseny. El premi va néixer l’any 1983 amb el Montseny com a tema principal, i a partir del 1997 és de tema lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia