Llibres

Mor l’ànima de la llibreria Context

Les xarxes socials es van omplir de missatges de condol dedicats a Frederic Streich en saber-se ahir la seva mort

No era pas un dels llibreters de la ciutat més consagrats, en el sentit de ser reconeguts més enllà de Girona, com ho poden ser Pere Rodeja de la Geli, Guillem Terribas de la 22 o Felip Ortega de la desapareguda Llibreteria. Però Frederic Streich era l’ànima d’un local molt estimat per bona part dels ciutadans del Barri Vell: la llibreria cafè Context. Que en saber-se la notícia de la seva mort les xarxes socials s’omplissin de missatges de condol i algun poema n’és una mostra.

El Context, situat des de la seva creació l’any 2009 al Pou Rodó i, actualment, al número 18 de la Cort Reial (on hi havia hagut la granja Mora), on es va traslladar per convertir-se en un gastrobar amb llibreria, ha estat considerat per molts un “petit oasi cultural” al cor de la ciutat on han tingut lloc presentacions de llibres, concerts, exposicions, recitals de poesia i fins i tot sessions de cinema i actuacions teatrals. Era el projecte somiat –i realitzat– de Frederic Streich i Natàlia Quesada.

Ell, nascut a Barcelona i vinculat durant molts anys a l’Empordà abans no s’instal·lés a Girona, era un apassionat dels llibres i confés devot del “bon menjar i el beure”, d’aquí el cafè i el gastrobar com a complement ideal a una bona lectura.

Va viure a sobre del local del primer Context –per tant, la feina la tenia a casa– i per això va decidir viure després de deu anys en un lloc més tranquil, com ha estat aquest últim local. Hi continuava mantenint l’equilibri entre virtuts i vicis, com encara anuncia al seu web: “Som uns gormands (Bar & Bistrot)”, “Som uns culturetes (Activitats)” i “Som lletraferits (Llibreria)”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona