Música

FlamenGi s’estén pels barris de Girona i, per primer any, arriba a Banyoles

FlamenGi ha dissenyat una programació formada per trenta-tres artistes, dels quals trenta-un són catalans

Se celebra del 12 al 25 de novembre

FlamenGi , el festival de flamenc de Girona, arriba a la seva 3a edició amb la voluntat de consolidar un projecte engegat per la bailaora i activista pel flamenc fet a Catalunya, Noemí Osorio. 9 FlamenGi, un festival de proximitat nascut als barris gironins amb risc d’exclusió, que aposta amb una mirada en femení pel talent local i català, se celebrarà del 12 al 25 de novembre tot dirigint-se tant al públic habituat a la cultura flamenca, com al públic més general a qui li agrada la música o la dansa i vol descobrir o acostar-se a aquest art.

Aquesta edició retorna als barris d’on el festival és originari: Santa Eugènia, el Pont Major, Onyar i Taialà de la ciutat de Girona, i també al centre cultural La Mercè. A més a més, el festival s’expandeix i arriba aquest any a la ciutat de Banyoles.

Amb la intergeneracionalitat com a temàtica, el festival vol destacar que allò modern no està renyit amb allò tradicional i que poden conviure. I així es reflecteix en una programació diversa on es podrà veure l’espectacle Cayana, d’Anna Colom i Karen Lugo, que reuneix les arrels folklòriques comunes entre la música popular ibèrica, llatinoamericana i el flamenc; l’espectacle de dansa flamenca Nuclear, de Lorena Oliva, que evoca la seva àvia materna a través del so i el moviment; la performance de pintura i dansa flamenca del bailaor José Maldonado homenatjant Carmen Amaya, la bailaora catalana més important de tots els temps; el concert de cant flamenc tradicional de José de los Camarones; l’espectacle de l’emblemàtic Tablao Cordobés de Barcelona, el més antic de Catalunya, o el concert en clau d’humor feminista de Las Opinólogas.

Entre altres activitats programades, destaca l’exposició de fotografia titulada Romi, de Jacques Léonard, amb retrats de dones gitanes de la muntanya de Montjuïc durant els anys 60, la conversa amb el bailaor Antonio Canales en un directe d’Instagram o la conferencia Flamenc i dona: una relació desigual al llarg de la seva història, amb la flamencòloga María Jesús Castro. Pel que fa al vessant pedagògic, s’hi faran diverses masterclass impartides pels artistes, dirigides tant a grans com a petits.

Els Roca també s’hi sumen

Els germans Roca col·laboren en aquesta edició per connectar amb els records de la seva infantesa i retre homenatge al seu barri, on multitud d’immigrants andalusos van arribar a treballar i fer una nova vida. Patrocinen tota una jornada amb flamenc intergeneracional, amadrinada per la mítica bailaora La Chana, amb l’artista convidat José de los Camarones, el jove guitarrista gironí Nas Heredia o la jove bailaora Gema Amaya, descendent de Carmen Amaya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU