Arts escèniques

Pallassos, acròbates i músics celebren els 40 anys del Circ Cric amb una festa al ritme de la Troba Kung-Fú

La participació d’Albert Pla ha estat una de les sorpreses de l’espectacle als peus del Montseny

El Circ Cric ha celebrat aquest diumenge al vespre els 40 anys amb un espectacle amb el grup de música la Troba Kung-Fú. Pallassos, acròbates, malabaristes i músics han fusionat les seves arts a la carpa grossa del Circ Cric, als peus del Montseny, a Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental). “Ens retrobem companys i també recuperem els que ja no hi poden ser, una combinació de música i circ en un espectacle de primera magnitud”, ha destacat Tortell Poltrona, fundador del Circ Cric. Una de les sorpreses de la vetllada, a l’inici de l’espectacle, ha estat la participació del cantautor Albert Pla, molt aplaudida pel públic.

Tortell Poltrona, nom artístic de Jaume Mateu Bullich, va crear la companyia el 1981, en plena transició, amb el suport del pintor Joan Miró, el poeta Joan Brossa, l’assagista Xavier Fàbregas i l’il·lustre pallasso Charlie Rivel, entre d’altres. El projecte és considerat pioner i referent del circ contemporani.

L’estrena oficial del Cric com a circ itinerant amb carpa pròpia va ser el 23 d’abril del 1981a Mataró i es va presentar a Barcelona el juny, al Parc de l’Escorxador. En aquella primera temporada va visitar 21 poblacions, amb prop de 60.000 espectadors. Si bé en alguns períodes el Cric ha aturat l’activitat per diversos motius, com dificultats burocràtiques o de recursos, els seus integrants han continuat produint espectacles i el circ ha estat una escola d’artistes que han acabat despuntant a primera línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia