Altres

Cultura destina els primers ajut dels fons Next Generation als equipaments escènics i biblioteques

La subvenció permetrà adquirir 41.238 llibres i almenys la meitat hauran de ser en castellà

El Departament de Cultura obrirà l’11 de gener les dues primeres línies per administrar els ajuts al sector cultural dels fons europeus Next Generation. Les subvencions es destinaran als equipaments escènics i a les biblioteques. Les sol·licituds per accedir a aquests recursos es podran presentar fins al 14 de febrer. La línia adreçada a les infraestructures escèniques té una dotació de 5 milions d’euros i permetrà modernitzar els sistemes digitals d’àudio, les comunicacions en xarxa, la il·luminació, el vídeo, la gestió digital de maquinària escènica i els instruments i sistemes digitals de gestió artística i de producció d’espectacles. Les biblioteques podran adquirir 41.238 llibres i almenys la meitat hauran de ser en castellà.

De la línia destinada als equipaments escènics i musicals en podran ser beneficiaris equipaments públics o privats amb programació professional estable d’arts escèniques, sales de concerts i espais multidisciplinaris com llocs d’assaig, centres de creació o producció. Les subvencions per a cada ajuntament, entitat o empresa podran ser d’un màxim de 200.000,00 euros, i en cap cas serà superior al 80% del cost subvencionable.

Adquirir 41.238 llibres, la meitat en castellà

L’altra línia que s’obre va adreçada la dotació per a Biblioteques i subvencionarà l’adquisició de llibres destinats a les biblioteques públiques integrades en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya i que consten també al ’Directorio de Bibliotecas Españolas’, elaborat pel Ministeri de Cultura i Esport en cooperació amb les comunitats autònomes. L’objectiu és permetre l’adquisició de 41.238 llibres, dels quals la meitat, almenys, hauran d’estar editats en llengua castellana i la resta podran estar en llengua catalana, tot i que fins a una desena part es podrà destinar a adquirir llibres en llengües estrangeres i altres llengües cooficials.

En total, Cultura gestionarà 23,8 milions d’euros dels fons europeus per modernitzar un dels sectors més castigats per la crisi derivada de la Covid-19. Part d’aquests recursos també es destinaran a les sales de cinema, les acceleradores culturals, l’oferta cultural en àrees no urbanes i a la digitalització de l’inventari dels béns mobles, la transformació digital dels arxius històrics i la conservació, restauració i posada en valor del patrimoni cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia