Altres

Art, conferències i cursos per estrenar l’any a La Mercè

El centre cultural programa exposicions de Delphine Labedan i Anna Ill i una altra edició d’art i pensament

La programació del primer trimestre de l’any al Centre Cultural La Mercè proposa exposicions de Delphine Labedan i Anna Ill, una nova edició del cicle dedicat als vincles entre l’art i la filosofia, i un homenatge al poeta i pintor Narcís Comadira pels seus 80 anys, entre altres activitats culturals i formatives tant de l’Escola Municipal d’Art (EMA) com de l’Escola Municipal d’Humanitats (EMHU).

Paysages Intérieurs, de Delphine Labedan, resident a Girona des del 2005, és un cant a la natura i al paisatge pirinenc d’on prové l’artista, que se n’ha servit com a font d’inspiració dels seus delicats dibuixos. Aprofitant l’exposició, oberta del 27 de gener al 18 de març, l’artista impartirà una xerrada sobre el seu treball el 18 de febrer. La programació expositiva de La Mercè es completarà amb conTactes. Una mirada al gest, de l’artista Jordi Muñoz (del 24 de febrer al 14 de març); amb l’obra mural de La Perra Laika, pseudònim amb què una alumna de l’EMA firma les seves vinyetes humorístiques (del 14 de gener a l’11 de març), i la continuació del projecte Escultures al claustre, que presentarà l’obra de dos artistes: el portuguès Gil Gelpi, amb Mythos (fins a l’1 de març), i l’italià Sasha Vinci i el seu Il gioco della deriva, que s’inaugurarà amb una performance el 9 de març. Tots dos artistes oferiran classes sobre el seu treball. En col·laboració amb la Fundació Vila Casas, l’artista multidisciplinària Anna Ill presentarà a finals de març la proposta inèdita Et Elisa devint Didon.

Pel que fa a la programació de l’Escola d’Humanitats, reprendrà l’activitat amb el Club Trias de lectura d’assaig, organitzat conjuntament amb la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, que aquest cop analitzarà el llibre Nivell Ç, de Pau Vidal Gavilan. Destaca la nova edició del cicle Art i filosofia: mirar amb la paraula, coordinat per Cristina Masanés i amb la col·laboració de la Casa de Cultura, que entre febrer i març permetrà reflexionar sobre sis obres d’art de diferents èpoques i els reptes filosòfics que plantegen. Aquest any hi participaran Jordi Balló, Ester Jordana, Àngel Quintana, Laura Llevadot, Íngrid Guardiola i Joan Fontcuberta. En complicitat amb el Centre d’Art Contemporani, continuaran les propostes de Bòlit Pensament amb la conferència Acció Santos: rastres del pensament musical de Carles Santos en el cinema de Pere Portabella, a càrrec d’Ona Balló (9 de febrer); la taula rodona Poetes catalans, 50 anys després, amb Isaki Lacuesta, Ona Balló, Ester Xargay i Frederic Amat (23 de febrer), i Observar els insectes, un diàleg entre Jordi Abelló i Toni Arrizabalaga (30 de març). L’Aula d’Escriptura, a més, ofereix dos monogràfics: el Taller de Microrelats, a càrrec de Damià Bardera, i el Taller d’Haikus, amb Josep Navarro Santaulàlia.

L’aniversari rodó de Comadira

Amb motiu del 80è aniversari del poeta i pintor Narcís Comadira, La Mercè s’adhereix als homenatges que li retrà també l’Auditori amb una conversa entre l’autor gironí i Esteve Miralles, que li acaba de dedicar el volum Les ipseïtats poètiques de Narcís Comadira” (AELC). La publicació coincideix, a més, amb el 19è llibre de poemes del mateix Comadira, Els moviments humans (Ed. 62). La conversa, prevista per al dia 2 de març a La Mercè, girarà entorn de la trajectòria literària de l’escriptor i s’aturarà en alguns dels poemes més singulars de la seva obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA