Altres

El festeig de la poesia torna a la Casa de Cultura

Narcís Comadira enceta la programació d’Ara Poesia, on també vindran aquest mes Lola Miquel o Enric Cassasses

Després d’una edició, la del vint-i-cinquè aniversari, marcada per la pandèmia i la consegüent incertesa, aquest any el Festival Ara Poesia torna al seu format més natural, marcat pel festeig de la poesia en totes les seves manifestacions. Narcís Comadira, que aquest any celebra el seu vuitantè aniversari, encetarà demà el Festival de Poesia amb una lectura del seu últim llibre, Els moviments humans, acompanyat del pianista Quim Solà.

Un altre dels aniversaris més esperats que es plantegen en l’àmbit nacional és el centenari del naixement i cinquantè aniversari de la mort de Gabriel Ferrater (1922-1972), un poeta reconegut, reivindicat i revisitat per les generacions posteriors. Ara Poesia ho farà en una taula rodona el 23 de febrer amb poetes manifestament ferraterians.

Al festival poètic també hi haurà un recital molt especial amb Enric Casasses i Guim Valls (12 de febrer) homenatjant el científic, poeta i pare del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020, Enric Casassas i Simó, i es farà per celebrar els vint anys de la publicació de la seva obra pòstuma, A la dula vés (Llibres del Segle, 2002).

A més, entre d’altres, s’hi presentaran Sutura, l’últim poemari de Dolors Miquel (9 de febrer), i el 19è premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, atorgat a Carles Dachs (16 de febrer). Silur és un espectacle basat en la poesia de Sònia Moyà amb l’acompanyament musical de Manel Fortià i la dansa de Maria Ribera, que es podrà veure el 6 de febrer, com també un cabaret poètic que ret homenatge a la figura de Boris Vian en el seu vessant menys conegut com a poeta (17 de febrer). Hi haurà les propostes musicals de Neus Borrell i Bru Ferri, que han posat música a escrits de Maria Mercè Marçal, Pepe Sales i Blanca Llum Vidal i també podrem conèixer la proposta de la poeta i pianista Silvie Rothkovic i del músic Jan Garrido (Xiula), que presenten Nuvanut. Hi haurà un recital a dos veus amb Pol Guasch i Mireia Calafell, acompanyats del músic Adriano Galante (Seward), i una proposta més arriscada que combina música electrònica i poesia amb Tutu i Maria Sevilla. També hi haurà lloc per als més menuts, guiats per Patrícia McGill, amb qui exploraran i jugaran amb contes, cançons i poemes (10 de febrer).

LES DATES

1970
es publica ‘Amich de plor’, llibre fundacional de la poètica de Narcís Comadira.
1922-1972
es compleix el centenari del naixement de Gabriel Ferrater i el mig segle de la seva mort.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia