Altres

Aposta de les terres gironines per l’art circense

Girona serà l’escenari divendres de la primera jornada professional de circ per coordinar les iniciatives del sector

Crear un espai de treball i reflexió obert a totes les companyies de la creació circense a la demarcació per compartir recursos i reptes; aquest és l’objectiu de la primera jornada professional de circ de les comarques gironines, que tindrà lloc aquest divendres 11 de març al Modern, a Girona.

Al llarg del dia, la vuitantena de participants inscrits (representants de companyies, entitats o empreses de gestió, exhibició, producció, etc.) debatran en sis taules rodones com posar les bases d’un ecosistema per potenciar la creació circense gironina. Entre altres aspectes, es tractarà la necessitat de disposar d’espais d’assaig o d’estructurar la formació d’artistes. La iniciativa és organitzada conjuntament per l’Ajuntament i el Col·lectiu de Professionals del Circ de Girona.

Mostra d’espectacles

La proposta vol ser complementària del posicionament de Girona amb el Festival Internacional del Circ (el director del qual també es preveu que participi en la jornada), però amb la ferma voluntat d’evidenciar que més enllà del circ internacional també hi ha un teixit local de propostes de circ diverses i de qualitat.

A banda de la jornada de treball, tant divendres com dissabte hi haurà altres propostes artístiques relacionades amb el circ. Divendres la companyia gironina NonSinTri oferirà l’espectacle Instants (17.30 h, a la plaça del Pallol; a continuació (19 h, al Teatre Municipal), la companyia Psirc durà a terme l’assaig obert de l’espectacle Després de tot.

Malabaristes al parc

L’endemà, dissabte 12 de març, se celebrarà la 5a Trobada de malabaristes, equilibristes i artistes (parc Central de Rafel Masó i Valentí, d’11 h a 20 h). La programació es tancarà a les 20 h, al Teatre Municipal, amb l’espectacle Quan els crancs portin talons, de la companyia Escarlata. Aquest projecte té el suport del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. El projecte, liderat per l’Ajuntament de Girona, és cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea. En l’acte de presentació d’aquestes jornades, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Ayats, va recalcar que “la jornada professional de circ que es farà a Girona és tota una oportunitat per al sector del circ i per a la ciutat, perquè la Girona del futur s’ha de basar en una cultura accessible i de qualitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia