Cultura popular

Sant Feliu tanca la capitalitat de la sardana del 2021 tot i la pluja

La ballada de sardanes, el concert final i la presentació de la revista ‘L’Arjau’ sobre Juli Garreta es van poder celebrar

Sant Feliu de Guíxols va cloure, ahir, la programació de la capitalitat de la sardana –prevista per al 2020 però ajornada fins al 2021 per la covid-19– amb un seguit d’actes que, en part, van quedar alterats per la pluja, però van aplegar més de 450 persones a la tarda, en el concert És quan canto que hi veig clar, amb les interpretacions de la cobla Montgrins, el grup Port Bo, el cor de cambra Euterpe, la soprano Indira Ferrer i el pianista Antoni Món, tots sota la direcció de Jordi Molina i Antoni Mas.

Abans, al migdia, també van salvar la celebració de la ballada de sardanes a càrrec de la cobla Tres Vents, reubicada a les instal·lacions de l’escola L’Estació. La presentació de la revista cultural l’Arjau, dedicada monogràficament al compositor guixolenc Juli Garreta, es va celebrar amb normalitat al monestir, amb una glossa del musicòleg, professor i compositor Joaquim Rabaseda sobre el context vital i artístic de Garreta.

La meteorologia només va fer cancel·lar la reinauguració del monument restaurat de Garreta davant de la platja i la descoberta de la placa commemorativa de la capitalitat, que miraran de reprogramar aquest mes. Però sí van cedir el testimoni al municipi lleidatà de Balaguer, que ostentarà la capitalitat de la dansa al llarg de tot aquest 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda