Música

Verbaline publica el disc doble ‘Choose to be free’

El grup gironí de rock alternatiu va llançar divendres les dues parts d’aquest disc monumental, amb 16 cançons que sumen uns 70 minuts

Ha estat gravat per Lluís Costa al Soundclub de Salt

Davant de dos discos publicats simultàniament és fàcil pensar en Use your illusion (1991), de Guns N’Roses: dos àlbums dobles llançats com les dues parts, I i II, d’un sol projecte. Verbaline reconeixen el paral·lelisme amb el seu també monumental Choose to be free (Tria ser lliure), que divendres passat va arribar a les plataformes digitals i s’ha editat també en dos CD separats amb la mateixa portada –una foto feta per Àngel Ayats– en dos colors diferents: Choose to be free I, el blanc, i Choose to be free II, el blau. Són, en total, 16 cançons i uns 70 minuts de música, que el converteixen sens dubte en un dels discos de rock més ambiciosos sorgits de l’escena musical gironina en molt de temps.

Verbaline és un power trio de rock alternatiu, format per David Tulsà (Salt), a la bateria; Pere Servià (Pals), al baix, i David Izquierdo (l’Escala), a la guitarra i veu. Format el 2013, el grup havia publicat fins ara un disc, Burn me with fire (2016), quan encara era un quartet amb veu femenina. Ara, en plena pandèmia, ha donat forma als dos volums de Choose to be free, gravats i mesclats per Lluís Costa als estudis Soundclub de Salt entre el juny del 2021 i el febrer del 2022. “Volíem que sonés molt bé, compacte i definit”, expliquen els músics, que han treballat des de la més estricta autogestió, però han invertit tot el que han pogut en el seu projecte. Juanjo Muñoz (Gossos) va masteritzar els discos a Catmastering.

“No són dos discos molt diferents entre si. Potser les lletres del blanc són més incisives”, afirmen. Parlen de cançons com ara Birmingham, Motherfuckers i Station, una cançó inspirada pel moviment Black Lives Matter. El blanc també inclou Opened jacket, una cançó dedicada a un bon amic del grup, Carlos Sobrino, que va morir la tardor del 2020. Del disc blau destaquen temes com ara Fear of the sound –amb els teclats d’Albert Casellas (Carmen 113)– i Sand in your eyes, que el grup utilitza per promocionar-se a les xarxes amb petits vídeos promocionals.

Amb influències reconegudes del rock clàssic dels setanta i la música alternativa dels noranta, Verbaline té prou temps i espai en aquests dos discos per provar moltes coses: des d’aproximacions al funk-rock de Red Hot Chili Peppers fins als riffs implacables de Led Zeppelin i la densitat emocional de Pearl Jam o Soundgarden.

Verbaline té previst presentar els discos en un concert a la sala Mariscal de l’Estartit, l’1 de juliol, en un homenatge a Carles Sobrino que inclourà una primera part de versions de clàssics del rock, cantades per Robin Knight, que després s’incorporarà al grup com a guitarrista en el repertori propi .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.