Música

“Vallviva és un festival nascut del cor i l’agraïment”

Eudald Morera, director del festival solidari de la Vall d’en Bas: “No volem tant vendre entrades, sinó valors”

Hi actuaran, entre dijous i dissabte, Sergio Dalma, Rosario, Mishima i Stay Homas

En ple segon estiu de la pandèmia, quan la situació encara no era gens clara i molts festivals veien perillar la seva continuïtat per les restriccions, va néixer un nou festival: Vallviva, el festival dels sentits de la Vall d’en Bas, una iniciativa solidària i sense ànim de lucre organitzada per Royalverd, empresa de jardineria especialitzada en zones esportives, que aquesta setmana, de dijous a dissabte, celebrarà la seva segona edició a Les Brides, la finca on Royalverd conrea la gespa híbrida utilitzada en importants camps de futbol. Per això, Eudald Morera, president de la Fundació Vallviva –creada entre Royalverd i Noel Alimentària, entre altres coses, per organitzar el festival–, remarca que aquest és un festival diferent, també perquè es porta a terme en “un lloc emblemàtic, únic i exclusiu” en plena natura i, a més, sobre “la millor gespa”. “No hi ha cap altre festival en què puguis anar descalç. I sobre aquesta mateixa gespa, al cap de dos dies, hi entrenaran alguns equips del Barça”.

Però no és només l’espai, la gespa, els tres escenaris i el cartell –entre altres actuacions, inclosa una formació africana amb 22 artistes de música i circ, hi haurà Sergio Dalma i Guillem Roma, el dijous; Rosario i Mishima, el divendres, i Stay Homas i Sofia Ellar, el dissabte–, sinó que el Vallviva presenta altres al·licients: els beneficis de cadascuna de les tres jornades estan destinats a altres tantes fundacions solidàries: la Fundació Albert Bosch (càncer infantil), la Fundació Miquel Valls i el projecte Juan Carlos Unzué per a la recerca sobre l’ELA, i la Fundació Oncològica Girona. “Vallviva és un festival nascut del cor i de l’agraïment”, subratlla Morera, que té càncer de pàncrees. “Els que patim un càncer anhelem compartir i trobar-nos amb la gent, i en aquest projecte he tingut la complicitat i el suport de molta gent, un escalf que m’ha ajudat a viure”, hi afegeix aquest home entusiasta, que defineix Vallviva com “una gran mostra d’alegria i reivindicació de la vida en plena natura”, a més a la Garrotxa, al marge dels festivals d’estiu de la Costa Brava, però amb molts atractius, inclosa la gastronomia de proximitat: els sopars del festival porten el segell del restaurant Les Cols. “No volem tant vendre entrades, sinó valors”, conclou Morera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia