Cinema

guardó

Els cinemes Girona reben el Premi Pepón Coromina

L’acadèmia distingeix el multisala de Barcelona avui a la Festa d’Estiu del Cinema Català

El responsable de la sala creu que el guardó reivindica el fet de “compartir la cultura”

Els cinemes Girona reben avui a la Festa d’Estiu del Cinema Català, al castell de Montjuïc, el 9è Premi Pepón Coromina, atorgat per l’Acadèmia del Cinema Català. Toni Espinosa, responsable dels cinemes de l’Eixample barceloní, es mostra molt content perquè l’Acadèmia premiï unes sales de cinema “en un moment com aquest en què necessitem recuperar públic, en què ens estan dient que el millor que podem fer és quedar-nos a casa, mirant pel·lícules en pantalles petites i demanant menjar a domicili”. “Amb el premi –hi afegeix– ens diuen que hem d’estar tots junts, compartir la cultura, sortir i gaudir-la en un format de qualitat com és el cinema.”

El cinemes Girona, que aposten decididament per versions originals, doblades i subtitulades en català, van engegar l’1 de juliol passat una nova campanya de venda de mil abonaments anuals al preu de 65 euros, que permeten veure més d’un centenar de films d’estrena. L’actor David Verdaguer ha protagonitzats tres breus curtmetratges còmics per promocionar aquests abonaments, que es venen des de l’any 2013.

Toni Espinosa ha explicat a El Punt Avui els factors que creu que han tingut en consideració a l’hora de concedir-los el premi: “Jo crec que han valorat que els cinemes Girona són un espai obert, de trobada, en què els que fan cinema des de sempre tenen el seu espai, però els que comencen també, obert a entitats de la ciutat i del país... Intentem ser un reflex dels neguits, la creació, el talent, el país...”

La seva aposta pel català és ben clara: “Des de sempre hem intentat que tingui un espai. No entenem que en una ciutat com Barcelona, que és la capital de Catalunya, sigui una raresa veure una pel·lícula en català. Sempre que tenim opció de tenir una pel·lícula en català, doblada o subtitulada, per a nosaltres és prioritari.” Els cinemes de Barcelona van celebrar el desè aniversari el 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia