Art

Antoni Federico creua el llindar a Castelló d’Empúries

L’artista ofereix avui una visita guiada a la seva exposició al convent de Sant Agustí, amb Enric Tubert

L’artista empordanès Antoni Federico exposa fins aquest diumenge al convent de Sant Agustí de Castelló d’Empúries Creuar el llindar, una construcció artística concebuda com un portal que cal travessar i que inclou un extens repertori dels recursos materials i del llenguatge que presideix el treball d’aquest artista veterà. Amb el convent de Sant Agustí com a receptacle immillorable de la seva proposta, Federico ha organitzat un espai on la pintura sobre fusta, la terracota, el metacrilat, el metall i el paper es barregen i conviuen en un portal de dimensions monumentals que convida a creuar el llindar del llenguatge artístic convencional i, al mateix temps, endinsa l’espectador en un univers a mig camí de la física quàntica i de la geometria sagrada.

La instal·lació central s’acompanya d’una tria molt exigent de peces, que ocupen les capelles laterals i alhora impacten i desconcerten. Amb un sentit afinat de l’escenografia, Federico evidencia que en la tria de cada peça i en la seva distribució a l’espai hi ha una voluntat d’entendre Creuar el llindar com un projecte global i com un diàleg entre l’art contemporani i els monuments patrimonials com el convent castellonenc.

L’artista ofereix avui mateix (18 h) l’última visita guiada a l’exposició, acompanyat d’Enric Tubert, professor d’història de l’art, i de Jordi Canet, tècnic de patrimoni històric, amb l’objectiu d’acostar l’univers creatiu d’Antoni Federico al públic interessat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia