culturA
Llum verda al projecte de reforma de l’antic monestir de Sant Feliu Guíxols de per ubicar-hi el nou Thyssen
El cost de les obres s’apropa als 10 milions d’euros i implica la reforma de la planta baixa i els dos primers pisos
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha donat llum verda al projecte de reforma de l’antic monestir per ubicar-hi el nou museu Carmen Thyssen. L’aprovació inicial s’ha votat aquest dijous al vespre durant el plenari i ha comptat amb el suport de l’equip de govern (TSF i PSC) i ERC, l’abstenció de Junts i els vots en contra de MES i els comuns. El projecte aprovat aquest dijous preveu la reforma de la planta baixa i el primer i el segon pis de l’antic monestir. També afecta a l’ampliació del claustre a la plaça de l’Abadia. Es tracta d’una superfície de 5.555 m2 i la inversió prevista s’apropa als 10 milions d’euros sense IVA.
El museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols fa un pas més abans de ser una realitat i aquest dijous ja s’ha aprovat inicialment el projecte de reforma de l’antic monestir. El plenari ha donat llum verda al projecte que preveu construir un claustre a la plaça de l’Abadia, recreant l’ambient del monestir i també reformarà la planta baixa i el primer i segon pis.
Amb aquesta reforma es donarà vida al projecte arquitectònic dissenyat pel despatx Nieto-Sobejano, que va guanyar el concurs. El cost previst per aquest projecte és d’uns 10 milions d’euros (IVA a part) i englobarà una extensió de 5.500 metres quadrats.
La intenció és que les obres arrenquin el mes de setembre amb l’ampliació i reforma dels exteriors de l’edifici a la plaça del Monestir. També es faran obres a l’avinguda de Juli Garreta.
El projecte va comptar amb el suport dels dos grups al govern -Tots per Sant Feliu (TSF) i el PSC- i els regidors d’ERC. El grup de Junts es va abstenir i MES i En Comú Podem van votar-hi en contra. L’alcalde, Carles Motas, ha detallat que aquest projecte no va només de construir un museu sinó de la “transformació de la ciutat en l’àmbit urbanístic, econòmic i cultural”.
De moment, el museu ja compta amb les ajudes de la Generalitat de Catalunya, el govern espanyol i la Diputació de Girona. Motas ha recordat que les tres administracions han manifestat la voluntat que el finançament “sigui ampliable”.