Arts escèniques

El Fitag tanca amb 9.200 espectadors i el 75% d’ocupació

“Un dels reptes d’aquesta edició era el públic, i el públic ha respost”, ha declarat el director, Martí Peraferrer

El Fitag 2022 va posar punt final a la vint-i-dosena edició dissabte a la nit amb un balanç global de 9.200 espectadors i el 75% d’ocupació. Són dades molt positives, sobretot en comparació amb les del 2021 –hi havia restriccions d’aforament a causa de la covid-19–, quan només en van poder gaudir unes 5.300 persones. Per tant, l’augment d’espectadors ha estat del 74%. El festival ha tingut lloc durant cinc dies (del 23 al 27 d’agost) en diferents espais de Girona i també a Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres, i els espectacles programats a la sala La Planeta, el centre cultural La Mercè i el pati de les Magnòlies, a la seu de la Generalitat a Girona, han vorejat el ple.

“Un dels reptes d’aquesta edició era el públic, i el públic ha respost. Totes les platees feien molt de goig i s’ha recuperat el nivell d’ocupació previ a la pandèmia”, conclou el director artístic del festival, Martí Peraferrer, que destaca els 510 espectadors de les sis representacions de Fitag als Municipis. I hi afegeix: “Les inclemències meteorològiques ens van condicionar alguns espectacles a l’aire lliure, però vam poder reubicar les funcions perquè cap companyia marxés sense actuar. En aquest sentit, agraïm la bona predisposició de La Mercè i La Planeta.” Afirma que les valoracions que han rebut dels espectadors són que el nivell de qualitat d’aquest Fitag 2022 ha estat molt alt. “Les companyies estan fent esforços per adaptar-se als nous temps, aplicar nous formats i nous temes a debatre en els escenaris per sorprendre i atraure el públic. I enguany, a més d’això, també s’ha generat molta harmonia entre elles, amb un alt nivell de complicitat i teixint-s’hi ponts d’amistat”, subratlla Martí Peraferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia