Altres

Els terrissaires de Quart volen que es repensi el nou museu

Mantenen que la instal·lació quedarà devaluada perquè l’espai d’exposició quedarà molt reduït

L’Associació de Terrissaires de Quart va reclamar ahir a l’Ajuntament del municipi que repensi el projecte del nou Museu de la Terrissa, que considera que quedarà devaluat perquè l’espai d’exposició original quedarà molt reduït i integrat com un element més d’un gran centre cultural. L’equip de govern, encapçalat per Carles Gutiérrez, va tancar aquesta instal·lació fa dos anys perquè arrossegava un deute anual de 85.000 euros anuals, segons dades del consistori, i pel baix nombre de visites, de 150 a l’any amb entrada general. A la vegada, el consistori va començar a treballar en un nou projecte que preveu ampliar els usos del museu. Entre d’altres, s’hi instal·larà la biblioteca i la ludoteca.

Això, però, significarà la reducció de l’espai museístic d’un signe d’identitat de Quart com és la terrissa. El president de l’Associació de Terrissaires de Quart, Eloi Mora, considera que des de l’obertura del museu, que va tenir lloc el 2011, no s’ha seguit un rumb clar ni s’ha promocionat la instal·lació com caldria. “A la carretera no hi ha ni cartells que indiquin que hi ha un museu de la terrissa.” Mora creu que la terrissa és un element patrimonial i històric de Quart que, a més, viu un moment d’auge: “Fins i tot els aparadors de les botigues de moda tenen peces de terrissa o ceràmica.” Per aquest motiu reclama l’esforç del consistori per fer un museu de més entitat. També considera que el dèficit que arrossegava no era motiu per tancar-lo ni per reduir l’espai de museu del nou projecte: “Per què és qüestionable la inversió en un museu, però no en una piscina o un camp de futbol?” Mora assegura que l’Ajuntament es podria acollir a línies de subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat que es farien càrrec del 70% del sou del treballador fix que hi havia i dels professors dels tallers, així com del 70% del cost dels materials utilitzats.

Projecte a final d’any

Per la seva part, l’alcalde de Quart va assegurar que el format de museu anterior no funcionava i que s’ha demanat a l’associació què considera imprescindible per al nou espai. Gutiérrez va dir que el nou projecte de centre cultural, que està previst que es presenti a final d’any, va ser rebut amb “entusiasme” pel Departament de Cultura. I va avançar que pròximament es farà un concurs d’idees per dur a terme el projecte. També va sortir al pas d’algunes informacions que asseguraven que el Museu de la Terrissa tancava definitivament. En aquest sentit, el consistori va fer ahir un comunicat en el qual mostra la seva “sorpresa” davant d’aquestes informacions. També assegura que ja desenvolupa les bases del projecte que “convertirà” el Museu de la Terrissa en un “projecte cultural de referència”.

LA FRASE

La solució és que s’asseguin els partits i es posin d’acord en un guió per al museu a llarg termini
Eloi Mora
PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ DE TERRISSAIRES DE QUART


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona